Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2022, 17:38
Čas čítania 0:54
Jana Chovancová

Kryptomeny nečaká svetlá budúcnosť, podľa viacerých silných hráčov z odvetvia tisíce z nich majú pred sebou totálny pád

Kryptomeny nečaká svetlá budúcnosť, podľa viacerých silných hráčov z odvetvia tisíce z nich majú pred sebou totálny pád
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood
NEWS BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Trh s kryptomenami už dlhodobo čelí tlaku na zníženie cien. Bitcoin sa z minulého novembra prepadol o viac ako 55 percent a spolu s ním klesli aj ďalšie kryptomeny.

Trh s kryptomenami už dlhodobo čelí tlaku na zníženie cien. Bitcoin sa od minulého novembra prepadol o viac ako 55 percent a spolu s ním klesli aj ďalšie kryptomeny. Ľudia z odvetvia čakajú pád tisícov kryptomien. Správu s odvolaním sa na nich prináša stránka CNBC

V súčasnosti stoja meny na viac ako 19-tisíc kryptomenách a desiatkach blockchainových platforiem. Digitálna mena terraUSD a s ňou spárovaná kryptomena luna, ktorá nedávno utrpela pád, vyvolali otázku, či na trhu podobný osud nečaká aj ostatné kryptomeny. 

„Myslím, že je vhodné položiť si otázku, či v dnešnej dobe potrebujeme 19-tisíc nových kryptomien. Reálnych mien existuje možno iba 180,“ hovorí Brad Garlinghouse, ktorý je generálnym riaditeľom blockchainovej spoločnosti Ripple.

K situácii sa na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) v Davose vyjadril aj Bertrand Perez, ktorý vedie nadáciu Web3 Foundation: „Sme vo fáze, keď v podstate existuje príliš veľa blockchainových platforiem, príliš veľa kryptomien. To používateľa mätie a vystavuje určitým rizikám.“ 

Anketa:
Investoval si už niekedy do kryptomien?
Áno, investoval.
Nie, nikdy.
Áno, investoval.
73 %
293 Hlasov
Nie, nikdy.
27 %
108 Hlasov

Podľa neho je táto situácia podobná ako v začiatkoch internetu, keď existovalo mnoho internetových spoločností. Veľa z nich však neprinášalo žiadnu hodnotu a niektoré boli podvody, neskôr sa to však vyčistilo. 

Zároveň si myslí, že o desať rokov nebude existovať stovka blockchainov a aj toto prostredie sa vyčistí. „Myslím, že bude zopár jednoznačných víťazov pre rôzne druhy aplikácií, uvidíme, ako sa to na trhu vyrieši,“ komentoval Perez.

Vyjadril sa tiež, že podľa neho je väčšina kryptomien odpad.

Domov
Zdieľať
Diskusia