Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2022, 12:13
Čas čítania 1:25
Ivan Koribanič

Lionel Messi nemá žiadne pochybnosti o tom, že Zlatú loptu vyhrá tento rok Karim Benzema

Lionel Messi nemá žiadne pochybnosti o tom, že Zlatú loptu vyhrá tento rok Karim Benzema
Zdroj: Getty Images
ŠPORT BAYERN MNÍCHOV KARIM BENZEMA LIGA MAJSTROV LIONEL MESSI PSG REAL MADRID ROBERT LEWANDOWSKI ZLATÁ LOPTA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Lionel Messi a Cristiano Ronaldo mali v súťaži Zlatá lopta monopol od roku 2008. Odvtedy sa striedali a každoročne bolo otázkou, kto z nich dokáže túto cenu vyhrať.

Lionel Messi nepochybuje o tom, že Karim Benzema získa tento rok Zlatú loptu pre najlepšieho hráča planéty po tom, čo s Realom Madrid vyhral Ligu majstrov, píše Eurosport.

„Nemám o tom žiadne pochybnosti. Je úplne jasné, že Karim Benzema mal skvelý rok, ktorý zakončil víťazstvom v Lige majstrov. Od vyraďovacej fázy bol pre Real veľmi dôležitým hráčom,“ povedal Lionel Messi pre Tyc Sport.

Práve Messiho PSG vypadlo v osemfinále s Realom Madrid. Argentínčan tento rozhovor poskytol pred reprezentačným zápasom proti Taliansku. Ten sa odohrá v anglickom Wembley, kde na seba narazia ako víťaz juhoamerickej Copa América a víťaz Eura 2020.

Lionel Messi a Cristiano Ronaldo mali v súťaži Zlatá lopta monopol od roku 2008. Odvtedy sa striedali a každoročne bolo otázkou, kto z nich dokáže túto cenu vyhrať. Prvým hráčom, ktorému sa podarilo narušiť túto šnúru, bol v roku 2018 Chorvát Luka Modrić z Realu Madrid.

Anketa:
Kto podľa teba vyhrá Zlatú loptu za rok 2022?
Karim Benzema
Robert Lewandowski
Lionel Messi
Cristiano Ronaldo
Niekto iný
Karim Benzema
83 %
Robert Lewandowski
5 %
Lionel Messi
4 %
Cristiano Ronaldo
3 %
Niekto iný
5 %

Po ňom vyhral Zlatú loptu 2-krát Lionel Messi, pričom celkovo ju získal až 7-krát. V roku 2020 sa ocenenie vzhľadom na pandémiu koronavírusu neudeľovalo. Hoci to v roku 2021 vyzeralo na víťazstvo Roberta Lewandowského z Bayernu Mníchov, napokon ho získal opäť Messi.

34-ročný Karim Benzema sa stal v uplynulom ročníku Ligy majstrov jej najlepším strelcom. Strelil 15 gólov a na 2 prihral. Okrem víťazstva v Lige majstrov pridal aj titul v La Lige. Tam sa takisto stal s prehľadom najlepším strelcom. S 27 gólmi a 12 asistenciami mal pohodlný náskok pred druhým Iagom Aspasom s 18 gólmi a so 6 asistenciami.

Na porovnanie, Robert Lewandowski dokázal v tejto sezóne streliť v bundeslige 35 gólov a pridal 3 asistencie. Dokázal to v 34 zápasoch, pričom Benzema potreboval na svoje štatistiky o 4 zápasy viac, pretože La Liga má 38 kôl. V Lige majstrov mal Lewandowski na konte 13 gólov a 3 asistencie. Benzema potreboval na 15 gólov o 2 zápasy viac.

Domov
Zdieľať
Diskusia