Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2022, 22:09
Čas čítania 1:03
Ema Stanovská

Twitter obmedzí zavádzajúce príspevky vládnych a oficiálnych účtov. Príspevky nebude možné lajkovať ani zdieľať

Twitter obmedzí zavádzajúce príspevky vládnych a oficiálnych účtov. Príspevky nebude možné lajkovať ani zdieľať
Zdroj: Unsplash/Claudio Schwarz/volně k užití
NEWS SPRÁVY ZO SVETA TWITTER
Uložiť Uložené

V praxi to bude fungovať tak, že používatelia Twitteru budú musieť najskôr kliknúť na upozornenie, až potom si budú môcť príspevok prečítať.

Spoločnosť Twitter oznámila, že plánuje označiť zavádzajúce tweety z oficiálnych účtov o vojne na Ukrajine varovnými upozorneniami. Platforma sa tým snaží regulovať novú vlnu dezinformácií o vojne na Ukrajine, ktoré často šíria aj oficiálne vládne zdroje. Správu priniesol portál BBC.

Twitter sa zameria najmä na profily so širokým dosahom, ako sú štátne médiá alebo oficiálne vládne účty. Používateľov, ktorí budú šíriť hoaxy, však nezablokuje. Dosiaľ takto obmedzil obsah z viac ako 300 ruských vládnych účtov vrátane účtu ruského prezidenta Vladimira Putina.

Tweety nebudeš môcť lajkovať ani zdieľať

V praxi to bude fungovať tak, že používatelia Twitteru budú musieť najskôr kliknúť na upozornenie, až potom si budú môcť príspevok prečítať. Nebudú ho však môcť lajkovať, retweetovať ani zdieľať. Twitter zároveň upraví funkciu vyhľadávania a sekciu „explore“, a to tak, aby zavádzajúce tweety dostali čo najmenej pozornosti.

„Hoci sa tento prvý krok zameriava len na vojnu na Ukrajine, už teraz plánujeme zamerať sa na ďalšie krízy,“ napísal Yoel Roth, vedúci oddelenia bezpečnosti a ochrany na Twitteri.

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Elon Musk spoločnosť, ktorú prevzal za 44 miliárd dolárov, kritizoval za jej politiku moderovania obsahu. Nedávno tiež oznámil, že keď sa stane oficiálnym majiteľom Twitteru, obnoví účet americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi. Tomu platforma účet zablokovala pre nenávistné a zavádzajúce vyjadrenia. Portál BBC pripomína, že zatiaľ nie je jasné, ako sa Musk postaví k moderovaniu obsahu na Twitteri.

Domov
Zdieľať
Diskusia