Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2022, 20:08
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš TASR

Orbán: Maďarsko je laboratóriom, v ktorom sme vyvinuli protilátku proti progresívnej dominancii

NEWS VIKTOR ORBÁN
Uložiť Uložené

Viktor Orbán na najväčšom konzervatívnom podujatí hovoril, ako Maďarsko zvíťazilo nad komunistickým režimom a porazilo liberálov a medzinárodnú ľavicu.

Viktor Orbán tvrdí, že problémom v Amerike i západnej Európe je dominancia progresívnych liberálov. Povedal to na najväčšom konzervatívnom podujatí Ameriky – na každoročnej konferencii Conservative Political Action Conference, ktorú prvýkrát usporiadali v Európe. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na internetové vydanie týždenníka Magyar Hang.


Orbán v otváracom prejave dvojdňového podujatia, ktorého maďarským organizátorom je Centrum pre základné práva, prirovnal liberalizmus Západu ku komunistickej diktatúre.

Medzi hosťami konferencie je aj český exprezident Václav Klaus, ktorého predseda maďarskej vlády pri privítaní označil za intelektuálne najsmelšieho človeka Európy.

Orbán
Zdroj: TASR


Maďarský premiér a predseda strany Fidesz v rozsiahlom prejave pripomenul, ako Maďarsko zvíťazilo nad komunistickým režimom a porazilo liberálov a medzinárodnú ľavicu. „Maďarsko je laboratóriom, v ktorom sme vyvinuli protilátku proti progresívnej dominancii,“ povedal Orbán, ktorý prezentoval 12-bodový maďarský recept.


Prvkami tohto receptu je podľa jeho slov okrem iného ísť vlastnou cestou, podporovať cirkvi a rodiny, presadzovať národné záujmy v zahraničnej politike, vybudovať si vlastné médiá či nenechať sa ovplyvniť extrémistickými konšpiračnými teóriami. Orbán zároveň podčiarkol význam viery v Boha, pretože človek musí žiť s vedomím, že raz za svoje činy ponesie zodpovednosť.


Podľa jeho vyjadrenia bude zlomovým rokom rok 2024, pretože vtedy budú voľby na dvoch frontoch boja za západnú civilizáciu – v Európskom parlamente i v Spojených štátoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia