Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2022, 7:33
Čas čítania 0:50
Martin Adam Pavlík

Pasažier súkromného lietadla bez skúsenosti s lietaním pristál na floridskom letisku po tom, čo pilot nebol schopný riadenia

Pasažier súkromného lietadla bez skúsenosti s lietaním pristál na floridskom letisku po tom, čo pilot nebol schopný riadenia
Zdroj: Twitter/@ABCWorldNews/reprofoto
ZAUJÍMAVOSTI SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Incident, ktorý sa stal v utorok popoludní, vyšetroval Federálny úrad pre letectvo.

Scénu ako z katastrofického či akčného filmu zažil v Spojených štátoch amerických pasažier jednomotorového súkromného lietadla Cesnna 208.

Ako píše Guardian, po tom, ako pilot lietadla nebol schopný riadenia z nešpecifikovaných zdravotných dôvodov, musel s lietadlom pristáť pasažier, pričom s tým nemal žiadne predošlé skúsenosti.


Keďže však pozorne počúval inštrukcie riadiaceho letovej prevádzky, pristál bezpečne na floridskom letisku Boca Raton a zabránil tak katastrofe. Ten mu poradil, čo robiť, keď zavolal cez vysielačku na pomoc s tým, že pilot je mimo a on sám nedokáže obsluhovať lietadlo.

Britské noviny pripomínajú, že incident, ktorý sa stal v utorok popoludní, vyšetroval Federálny úrad pre letectvo.





Mohlo by ťa zaujímať:
KVÍZ: V piatok sa začínajú MS v hokeji. Ako dobre poznáš našu reprezentáciu a ako sa pamätáš na jej najväčšie úspechy?
Známa kryptomena sa za deň prepadla o 99 %. Niekto na ňu zaútočil „na štýl Georgea Sorosa“ a ľudia prišli o životné úspory
Vladimír zo Survivora: Dievčatám bolo dovolené holiť sa. Kamera s nami bola nonstop, ale ani ona nemohla byť všade (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia