Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2022, 18:47
Čas čítania 0:37
Daniel Mikolášik

Teplé dni vystrieda dážď a snehové krúpy. Počas veľkonočných sviatkov sa výrazne ochladí

NEWS POČASIE SHMÚ SPRÁVY Z DOMOVA VEĽKONOČNÉ SVIATKY
Uložiť Uložené

Na Veľký piatok meteorológovia očakávajú aj búrky, ktoré môžu byť sprevádzané i snehovými krúpkami či ľadovými krúpami.

Počasie sa počas tohtoročných veľkonočných sviatkov výrazne zmení. Zatiaľ čo cez týždeň dominovali vyššie teploty, nasledujúce dni opäť klesnú. Počasie na Slovensku sa postupne zmení už na Veľký piatok (15. 4.).

Miestami sa popoludní a večer očakávajú aj búrky, ktoré môžu byť sprevádzané i snehovými krúpkami či ľadovými krúpami. Na sociálnej sieti na to upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).


V piatok dopoludnia a okolo poludnia prejde cez Slovensko nevýrazný studený front, z ktorého miestami zaprší, zväčša však len slabo. „Za ním sa oblačnosť začne zmenšovať. Zároveň sa k nám dostane vlhšia a labilnejšia vzduchová hmota, vhodná pre vývoj mohutných kopovitých oblakov,“ spresnili meteorológovia.


Predovšetkým v neskorších piatkových popoludňajších a večerných hodinách očakávajú prehánky, ojedinele aj búrky. Tie môžu byť sprevádzané aj snehovými krúpkami alebo ľadovými krúpami. Nižšie teploty budú pokračovať aj cez víkend, v sobotu bude prevažne polooblačno a teploty 8 až 13 stupňov Celzia a v nedeľu bude malá oblačnosť s teplotami 7 až 12 stupňov Celzia.

velka noc, oblievacka
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Domov
Zdieľať
Diskusia