Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2022, 9:40
Čas čítania 0:37
Ivan Koribanič

176 hračiek za zabité deti a namiesto mien názvy miest, kde vraždili Rusi. Takto vyzeral prvý zápas ukrajinského Šachtaru Doneck

176 hračiek za zabité deti a namiesto mien názvy miest, kde vraždili Rusi. Takto vyzeral prvý zápas ukrajinského Šachtaru Doneck
Zdroj: Getty Images/Soccrates Images-Contributor
ŠPORT RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT ŠACHTAR DONECK UKRAJINA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Šachtar Doneck odohral zápas proti gréckemu klubu Olympiakos. Ukrajinci prehrali 1 : 0. Tento zápas bol súčasťou ďalších stretnutí, ktoré Šachtar odohrá v rámci turné na podporu mieru na Ukrajine.

Ukrajinský klub Šachtar Doneck odohral prvý zápas od vypuknutia vojny. Pri tejto príležitosti mali hráči na dresoch namiesto vlastných mien názvy miest, ktoré boli napadnuté ruskými vojskami.

Boli na nich mestá ako Irpiň, Buča, Mariupol či Cherson. Klub ďalej umiestnil do hľadiska 176 plyšových hračiek. Tie symbolizovali všetky deti, ktoré boli na Ukrajine zavraždené Rusmi.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FC Shakhtar Donetsk (@fcshakhtar)


Šachtar Doneck odohral zápas proti gréckemu klubu Olympiakos. Ukrajinci prehrali 1 : 0. Tento zápas bol súčasťou ďalších stretnutí, ktoré Šachtar odohrá v rámci turné na podporu mieru na Ukrajine. Všetky výťažky klub venuje na pomoc Ukrajine.

Ďalšie zápasy odohrá proti Lechii Gdańsk, Fenerbahce Istanbul a Hajduku Split. Šachtar má základňu v Istanbule, kam sa tím presunul krátko po tom, ako oznámil toto turné. Ukrajina pri tejto príležitosti uvoľnila aj ukrajinských futbalistov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FC Shakhtar Donetsk (@fcshakhtar)


Tí dovtedy nesmeli opustiť Ukrajinu, pretože sa na nich vzťahovala mobilizácia. Mnohí futbalisti z ukrajinských klubov slúžili ako domobranci.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii News.
Domov
Zdieľať
Diskusia