Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2022 o 11:29
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Minister Naď: Na Slovensku možno budeme opravovať poškodenú vojenskú techniku Ukrajiny

NEWS JAROSLAV NAĎ SPRÁVY Z DOMOVA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Vec je v štádiu rokovaní, definitívne sa ešte nerozhodlo.

Minister obrany Jaroslav Naď vyhlásil, že na Slovensku by sa mohla opravovať poškodená technika Ukrajiny. Povedal to pred stredajším rokovaním vlády s tým, že zatiaľ nie je nič potvrdené. Dodal, že opravy by firmy realizovali na štandardnej komerčnej báze, teda nie zadarmo.


„Boli sme oslovení Ukrajinou, či by naše opravárenské podniky vedeli opravovať ukrajinskú poškodenú techniku. To znamená, poškodená technika by k nám prišla, my by sme ju opravili a technika by sa vrátila na Ukrajinu,“ načrtol Naď. Vec je v štádiu rokovaní, definitívne sa ešte nerozhodlo.


Minister ocenil rozhodnutie Českej republiky poslať Ukrajine tanky a bojové vozidlá BVP, o ktorom informovali médiá. Poukázal na to, že Česko v minulosti investovalo do svojich pozemných síl, preto mohlo takúto techniku poskytnúť. „My to nemôžeme spraviť, lebo my sme v minulosti nekupovali nič,“ poznamenal. Viac aktuálnych informácií o vojne na Ukrajine nájdeš tu.

Minister obrany SR Jaroslav Naď a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky Daniel Zmeko.
Minister obrany SR Jaroslav Naď a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky Daniel Zmeko. Zdroj: TASR/Martin Baumann

 

Domov
Zdieľať
Diskusia