Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2022, 17:02
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Kde sa skrýva Putin? Investigatívny novinár naznačil, že odišiel do luxusného krytu na Sibíri

NEWS VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Ruský prezident by mohol byť podľa investigatívneho novinára a šéfa portálu Bellingcat tisícky kilometrov od Moskvy.

Ruský prezident Vladimir Putin sa pravdepodobne skrýva tisícky kilometrov od hlavného mesta Moskva. Naznačil to investigatívny novinár a šéf portálu Bellingcat Christo Grozev, ktorý vychádza z dát, ktoré poskytujú letecké radary. Správu priniesol portál Daily Mail.

Podľa dostupných informácií sa šéf Kremľa s veľkou pravdepodobnosťou nachádza vo veľkom bunkri, ktorý je od Moskvy vzdialený viac ako 2 800 kilometrov, skrýva sa údajne aj minister obrany Sergej Šojgu, ktorý sa už niekoľko týždňov neukázal na verejnosti. Kým verejnosť dostáva zo Západu informácie o jeho možnom zlom zdravotnom stave, Rusko kontruje argumentmi, že je pre vojenskú inváziu na Ukrajine pracovne vyťažený. 

Christo Grozev sa odvoláva na verejne dostupné dáta o letoch ruských štátnych lietadiel, ktoré si síce dávajú pozor na dostatočnú anonymitu, minimálne do istej vzdialenosti však napriek tomu lietajú so zapnutými transpodérmi.

Tie deaktivujú pri Surgute a pokračujú do ďalších cieľov. Putin sa pravdepodobne skrýva niekde na Sibíri v prísne tajnom bunkrovom komplexe pre najvyššie postavených funkcionárov Kremľa. Už skôr sa na verejnosť dostali informácie, že jeho rodinu previezli do bezpečia v kryte v pohorí Altaj.  

Minister obrany Šojgu sa podľa šéfa Bellingcatu nachádza neďaleko Ufy, kam letela ešte pred týždňom aj jeho dcéra.

Domov
Zdieľať
Diskusia