Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2022, 17:50
Čas čítania 0:52
Ivan Koribanič TASR

O LEGO figúrku Volodymyra Zelenského je obrovský záujem. Výťažok takmer 15-tisíc eur pôjde na podporu vojnových utečencov

O LEGO figúrku Volodymyra Zelenského je obrovský záujem. Výťažok takmer 15-tisíc eur pôjde na podporu vojnových utečencov
Zdroj: TASR/AP/LEGO
ZAUJÍMAVOSTI LEGO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložiť Uložené

Súčasťou vyrobeného setu sú aj mini Molotovove kokteily, pričom fľaštičku s „horľavinou“ zdobí vlajka vo farbách Ukrajiny. Figúrky Volodymyra Zelenského v typickej zelenej mikine, zelených nohaviciach a so strniskom na tvári sa predávali po 91 eur.

Spoločnosť Citizen Brick, ktorá vyrába na mieru prispôsobené produkty LEGO, pre „ohromný záujem“ vyrobí viac figúrok zobrazujúcich ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Figúrky sa budú predávať v rámci charitatívnej kampane na podporu vojnových utečencov z Ukrajiny.

Ako vo štvrtok informovala spravodajská stanica Sky News, súčasťou vyrobeného setu sú aj mini Molotovove kokteily, pričom fľaštičku s „horľavinou“ zdobí vlajka vo farbách Ukrajiny.


Figúrky Volodymyra Zelenského v typickej zelenej mikine, zelených nohaviciach a so strniskom na tvári sa predávali po 91 eur za kus a zápalné fľaše boli v ponuke po deväť eur. Všetka vyrobená produkcia sa vypredala za 24 hodín, uvádza Sky News. Celkovo sa takto získalo v prepočte 14 966 eur.

Výnos z predaja bol venovaný humanitárnej organizácii Direct Relief, ktorá sa po celom svete snaží poskytovať lekársku pomoc ľuďom v núdzi.

Spoločnosť Citizen Brick najnovšie oznámila, že vo výrobe sú ďalšie figúrky Zelenského. Firma očakáva, že ich predajom získa 100-tisíc dolárov (90 488 eur).

Celá suma bude opäť venovaná organizácii Direct Relief na podporu jej úsilia pri poskytovaní zdravotníckych potrieb ukrajinským utečencom.

Novinka v sortimente spoločnosti Citizen Brick je reakciou na udalosti na Ukrajine, ktorá od 24. februára čelí útoku ruských jednotiek. Ide o najväčšiu vojenskú ofenzívu v Európe od druhej svetovej vojny. Ukrajina v súvislosti s ňou zažíva veľkú vlnu solidarity od krajín i firiem z celého sveta.

Domov
Zdieľať
Diskusia