Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2022, 14:32
Čas čítania 0:45
Jakub Paulík

Prejav ukrajinského prezidenta rozplakal europoslancov a zožal obrovský potlesk, tvrdí Nicholsonová

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Podľa všetkého však nezaujal europoslanca Milana Uhríka.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa nachádza na neznámom mieste v Kyjeve a riadi obranu mesta. S europoslancami komunikoval prostredníctvom videa. Po niekoľkominútovom prejave podľa slovenskej europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej Zelenskyj zožal naozaj dlhý búrlivý potlesk postojačky a niektorých europoslancov prezidentov prejav dojal k slzám.

„Sedel tam v zelenom tričku, akoby si práve odskočil z boja z prvej línie. A všetkým nám ukázal, ako má vyzerať prejav štátnika – bez papiera, bez zbytočných slov. Volodymyr Zelenskyj hovoril cez videoprenos europoslancom o tom, akú vysokú cenu platí Ukrajina za slobodu,“ napísala Ďuriš Nicholsonová.

Odporúčané
10 faktov o Volodymyrovi Zelenskom: vyhral cez sociálne siete, chcel ho využiť Trump a zozačiatku sa z neho Moskva tešila 10 faktov o Volodymyrovi Zelenskom: vyhral cez sociálne siete, chcel ho využiť Trump a zozačiatku sa z neho Moskva tešila 27. februára 2022, 14:30

Prejav ukrajinského prezidenta však podľa jej slov nedocenil bývalý kotlebovec Milan Uhrík, ktorý vraj iba „sedel a ťukal do telefónu“. Líder hnutia Republika je názoru, že by Slovensko nemalo Ukrajine vojensky pomáhať. Kroky vlády Eduarda Hegera pritom označil za „vlastizradu“. Z konfliktu Uhrík neviní Rusko, ktoré napadlo Ukrajinu, ale USA.

„Som smutný z toho, ako slovanský brat bojuje proti bratovi, kým ten, čo ich proti sebe poštval, si za oceánom mydlí ruky a už teraz sa teší z toho, koľko na tom zarobí a ako rodinu našich slovanských národov zase oslabí,“ napísal po spustení ruskej invázie 24. februára Milan Uhrík.

Domov
Zdieľať
Diskusia