Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2022, 13:50
Čas čítania 0:31
Jakub Paulík

Volodymyr Zelenskyj: Ukrajina prináša obrovskú cenu v boji za svoju slobodu. Nikto nás nezlomí, sme silní, sme Ukrajinci

Volodymyr Zelenskyj: Ukrajina prináša obrovskú cenu v boji za svoju slobodu. Nikto nás nezlomí, sme silní, sme Ukrajinci
Zdroj: Evropský parlament
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Poslancov z europarlamentu požiadal o pomoc.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa dnes spojil s europoslancami. Cez videoprenos povedal, že Ukrajina prináša obrovskú cenu v boji za svoju slobodu. „Bojujeme za naše práva, za našu slobodu, za naše životy. Bojujeme o prežitie. Bojujeme aj za to, aby sme boli rovnocennou súčasťou Európy,“ vyhlásil Zelenskyj.

Podľa ukrajinskej hlavy štátu jeho krajina bojuje aj za európske hodnoty a v prípade, ak ich Európa nenechá osamote, určite vyhrajú. Povedal tiež, že si Ukrajina zaslúži byť súčasťou Európskej únie. 

„Nikto nás nezlomí, sme silní, sme Ukrajinci. Ukážte, že ste s nami. Dokážte, že nás neopustíte. Dokážte, že ste naozaj Európania, a potom život zvíťazí nad smrťou a svetlo zvíťazí nad temnotou,“ povedal prezident Ukrajiny.

Bez Európskej únie bude podľa Zelenského Ukrajina v boji proti Rusku osamelá, ale ako jej súčasť by bolo európske spoločenstvo silnejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia