Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2022, 13:20
Čas čítania 0:35
Martin Adam Pavlík

Futbalisti naprieč Európou prejavili znak solidarity s Ukrajinou. Rôzne gestá ukázali Slavia, Neapol, Barcelona aj Dinamo Záhreb

Futbalisti naprieč Európou prejavili znak solidarity s Ukrajinou. Rôzne gestá ukázali Slavia, Neapol, Barcelona aj Dinamo Záhreb
Zdroj: TASR/AP/Darko Bandic
ZAUJÍMAVOSTI FUTBAL RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Postavili sa za Ukrajinu.

Ako upozornili Športky.sk, prejavy solidarity s Ukrajinou prejavili aj futbalisti naprieč Európou. Klub Slavia Praha vo štvrtok pred zápasom s Fenerbahce Istanbul v Prahe zahral na úvod symbolickú skladbu Bratříčku, zavírej vrátka od Karla Kryla, ktorá odkazuje k časom normalizácie. Následne hráči prišli na trávnik v žltých dresoch s nápisom „stojíme za Ukrajinou“. Na nohách mali aj modré štulpne. 


Podľa portálu fanúšikovia skandovali vulgárny pokrik proti ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, pričom emotívnu atmosféru doplnili diváci rozsvietenými mobilnými telefónmi. K solidárnemu gestu sa pridali aj fanúšikovia tímu Fenerbahce.



Jasný postoj prejavili aj futbalisti Barcelony a Neapola v šlágri Európskej ligy. Obidva tímy pred zápasom držali baner s nápisom „Stop vojne.“ Bez názoru neboli ani priaznivci Dinama Záhreb, ktorí počas odvety so Sevillou zapálili svetlice a držali ukrajinské vlajky.





Domov
Zdieľať
Diskusia