Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. februára 2022, 12:05
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Macron tvrdí, že ho Putin ubezpečil vo veci Ukrajiny. Vraj nechystá vojenskú akciu, Kremeľ však takýto sľub popiera

Macron tvrdí, že ho Putin ubezpečil vo veci Ukrajiny. Vraj nechystá vojenskú akciu, Kremeľ však takýto sľub popiera
Zdroj: TASR/AP
NEWS EMMANUEL MACRON RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Moskva s Parížom nemohli uzavrieť žiadnu dohodu, lebo Francúzsko vraj nemá v NATO dostatočný vplyv, tvrdí Kremeľ po slovách Emmanuela Macrona.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron pricestoval začiatkom týždňa na návštevu Moskvy za ruským prezidentom Vladimirom Putinom, aby sa spoločne pokúsili o upokojenie situácie na hraniciach s Ukrajinou. Kremeľ však francúzskeho prezidenta vysmial po odvážnych slovách o prísľuboch zo strany Putina, informuje The Guardian.

Macron zo stretnutia odchádzal spokojný, pretože podľa vlastných slov mu Putin v diskusii prisľúbil, že Rusko nebude iniciovať žiadnu eskaláciu konfliktu a najmä sa nechystá na žiadne vojenské akcie. Francúzsky prezident tieto slová predniesol na tlačovej konferencii po stretnutí s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

putin
Zdroj: TASR/AP

Navyše vraj Putin v debate vyhlásil, že svoje vojská stiahne z Bieloruska, keď krajiny dokončia spoločné vojenské cvičenia. Tieto prísľuby sa okamžite začali šíriť v médiách, na čo zareagoval hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, podľa ktorého Putin s Macronom nedosiahli žiadnu dohodu.

„Moskva a Paríž nemohli uzavrieť žiadnu dohodu. Je to skrátka nemožné,“ uviedol Peskov. „Francúzsko je vedúca krajina v Európskej únii, Francúzsko je členom NATO, ale Paríž v ňom nie je lídrom. Tomuto bloku šéfuje úplne iná krajina,“ povedal hovorca ruského prezidenta.

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Opatrný prístup k prísľubom Ruskej federácie si udržiaval aj ukrajinský prezident Zelenskyj, ktorý na tlačovej konferencii s Macronom skonštatoval, že slovám politikov nedôveruje. „Verím, že každý politik môže byť transparentný tým, že urobí konkrétne kroky,“ uviedol ukrajinský líder.

Domov
Zdieľať
Diskusia