Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2022, 10:32
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Kočner prišiel o ďalšie milióny: dve zmenky našli v banke Penty a zaistili ich

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Zmenkový podvodník Marian Kočner prišiel o ďalšie peniaze, neuspel so sťažnosťou na Špecializovanom trestnom súde, ktorý rozhodol o zaistení ďalších peňazí, ktoré mal uložené v Privatbanke.

Marianovi Kočnerovi zaistil súd ďalšie peniaze, informujú Aktuality.sk. Ešte v závere roka 2021 prokurátor našiel v Privatbanke uložené dve zmenky v hodnote 2,67 milióna eur, ktoré odsúdenému podvodníkovi s cennými papiermi zaistili v súvislosti s kauzou Donovaly.

Banka patriaca do portfólia finančnej skupiny Penta mala Kočnerove zmenky v úschove už viac ako 5 rokov. Peniaze zablokovali vďaka práci dozorového prokurátora, ktorý ich našiel aj napriek tomu, že Privatbanka pôvodne o peniazoch podľa vlastných slov nevedela. „Kočner patrí k menšine klientov, ktorí si zmenky z banky po vystavení vzali. Penta ani Privatbanka teda nevedia, kde sa nachádzajú,“ citoval banku v roku 2018 denník SME.

Kočner
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Kočner si kúpil v Privatbanke zmenky, resp. dlhopisy za približne 10 miliónov eur, hovoril krátko po vražde Jána Kuciaka Jaroslav Haščák, keď vysvetľoval SMS správy o „odj**aní č**áka“. Tvrdil, že sú pripravení spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní a v prípade, že by Kočner alebo niekto ním splnomocnený požiadal o výber peňazí, upovedomili by prokurátora. Ten by účet zablokoval. 

Odporúčané
Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach 1. decembra 2023, 18:30

Úrad špeciálnej prokuratúry zaisťuje Kočnerov majetok postupne od roku 2018. Zobrali mu dohromady až 30 zmeniek, luxusné autá a nehnuteľnosti, zároveň ho Spojené štáty zaradili na tzv. Magnitského sankčný zoznam, a tak jeho firmy nemôžu obchodovať s tými americkými. Kočner je v rámci kauzy Donovaly obvinený z daňových podvodov, pri ktorých zákon povinne stanovuje uloženie trestu prepadnutia majetku. 

Kočnera budú súdiť na Špecializovanom trestnom súde aj v súvislosti s prípravou vraždy prokurátorov a na základe rozhodnutia Najvyššieho súdu sa do Pezinka vráti aj rozhodovanie o vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. 

Domov
Zdieľať
Diskusia