Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2022, 7:24
Čas čítania 0:54
Martin Mičuda

Cupra Leon získava v rámci novej verzie VZ Cup karbónové doplnky a špičkové škrupinové sedadlá

Cupra Leon získava v rámci novej verzie VZ Cup karbónové doplnky a špičkové škrupinové sedadlá
Zdroj: Cupra
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY CUPRA
Uložiť Uložené

VZ Cup bude k dispozícii pre verzie s výkonom minimálne 245 koní.

Po minuloročnom odhalení päťvalcového Formentora VZ5 si Cupra približne do roka a do dňa prichystala ďalšiu špecialitku. Tentoraz ide o Leon v novej verzii VZ Cup, ktorý odkazuje na motošport – 5-dverový hatchback aj kombi Sporstourer totiž osádza extra športovou výbavou. Tá v exteriéri zahŕňa kryty spätných zrkadiel a rozmernejší zadný spojler z uhlíkových vlákien s decentným nádychom tradičného medeného odtieňa. 

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Nové sú aj bočné prahy, ktorých tmavé lišty viac vystupujú do priestoru a farebne nadväzujú na prvky v prednom aj zadnom nárazníku. Pre VZ Cup sú štandardom 19" efektné dvojfarebné disky, na ktorých opäť nemôžu chýbať medené prvky a výkonnejšie športové brzdy z dielne firmy Brembo. Okrem toho má zákazník možnosť vybrať si športové pneumatiky od firmy Bridgestone.

Leon, Cupra, VZ Cup,
Zdroj: Cupra

Jednoznačne najväčším prínosom verzie VZ Cup sú škrupinové sedadlá Cup, ktoré debutovali v limitovanom modeli Formentor VZ. Rýdzo športové sedačky sú čalúnené pravou kožou, ich rám pritom pozostáva z uhlíkového kompozitu. Cupra navyše udáva, že špeciálne sedadlá majú zaručiť nielen značne lepšiu oporu tela, ale zároveň vedia ponúknuť vysoký komfort pri bežnej jazde. V zmysle interiérovej farebnej konfigurácie sú sedačky buď v čiernej, alebo v modrej (petrol blue) farbe.

Po technickej stránke však VZ Cup pre Cupru Leon nič nemení. Nová verzia je dokonca dostupná nielen pre verzie 2.0 TSI (221 kW/300 koní aj 228 kW/310 koní s pohonom 4Drive), ale aj pre plug-inové hybridné vyhotovenie e-Hybrid s výkonom 180 kW/245 koní. 

Leon, Cupra, VZ Cup,Leon, Cupra, VZ Cup,Leon, Cupra, VZ Cup,Leon, Cupra, VZ Cup,
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia