Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2022, 15:03
Čas čítania 0:59
Ivan Koribanič

VIDEO: „Postavíme ti sochu.“ Tureckí fanúšikovia vyrobili Marekovi Hamšíkovi slovenský transparent. Futbalista im osobne poďakoval

VIDEO: „Postavíme ti sochu.“ Tureckí fanúšikovia vyrobili Marekovi Hamšíkovi slovenský transparent. Futbalista im osobne poďakoval
Zdroj: Gettyimages/Giampiero Sposito-Contributor, Reprofoto/Twitter
ŠPORT FUTBAL MAREK HAMŠÍK SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Marek Hamšík je dôležitou súčasťou na ceste Trabzonsporu za titulom po 38 rokoch.

Marek Hamšík odohral v tureckej Superlige 19 zápasov. Do Trabzonsporu prestúpil začiatkom júla roku 2021. Po siedmich mesiacoch v klube mu fanúšikovia pripravili pred tréningovým centrom klubu transparent so slovenským nápisom „Postavíme ti sochu”.


Banskobystrický rodák si túto pozornosť všimol a neváhal prísť priamo medzi fanúšikov. Po tom, čo im zatlieskal, sa v dave rozpútal doslova ošiaľ. Fanúšikovia začali spievať klubové chorály.


Marek Hamšík patrí v Trabzonspore medzi najväčšie hviezdy. Je pravidelnou súčasťou základnej zostavy. Pre zranenie vynechal iba 3 ligové zápasy. Trabzonspor má aj vďaka Marekovi Hamšíkovi výborne rozohranú sezónu. Po 22 kolách je v tabuľke na 1. mieste. Má 51 bodov. Druhý Konyaspor má o 9 bodov menej, no má zápas k dobru.

Do konca sezóny ostáva Hamšíkovmu Trabzonsporu odohrať 16 zápasov. Zisk titulu by ukončil 38-ročné čakanie.

Marek Hamšík strelil doposiaľ za Trabzonspor dva góly. V zápase proti Kayserisporu mohol dokonca streliť gól roka z polovice ihriska. Rozhodca mu však tento gól neuznal. Hoci Hamšíkov klub napokon vyhral 2 : 1, zaujímavé je, že takúto strelu dokázal Hamšík vyslať ľavou, teda „slabšou” nohou, keďže je pravák.


Slovenský reprezentant zarobí v Trabzonspore ročne 1,5 milióna eur. Za podpis zmluvy s klubom dostal prémiu vo výške 700-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia