Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Red Bull.
21. januára 2022, 9:00
Čas čítania 1:30
Sponzorovaný obsah

Na Red Bull Zjazd na doraz prídu súťažiť aj známe mená. Prídeš si s nimi zmerať sily?

Na Red Bull Zjazd na doraz prídu súťažiť aj známe mená. Prídeš si s nimi zmerať sily?
Zdroj: Red Bull Content Pool/Keni Rezia
ŠPORT ŠPORT
Uložiť Uložené

Ako rýchlo dokážeš bežať v lyžiarskom alebo snowboardovom výstroji?

Red Bull každoročne pripravuje niekoľko nadupaných akcií a ani táto zima nie je výnimkou. Zbaľ si lyže alebo dosku a uvidíme sa na horách. O čo ide? Zjazd na doraz je šialená kombinácia behu a zjazdu po svahu. Vo svojej lyžiarskej alebo snowboardovej výbave musíš šprintovať k lyžiam/doske a čo najrýchlejšie sa spustiť do cieľovej rovinky pod kopcom. O zábavu určite núdza nebude a navyše atmosféru doplní hudobný „set“ dídžeja EKG. 

Uvidíš aj známe mená

Na štart sa chystá postaviť strieborný medailista z olympiády v Tokiu Jakub Grigar alebo aj náš najlepší freestylový snowboardista Samuel Jaroš. Chýbať nebude ani Zuzka Vráblová, ktorá je 6-násobnou majsterkou sveta vo wakeskatingu. Spolu s nimi sa na trať vydajú amatéri a nadšenci zimných športov, medzi ktorými budú aj populárni videomakeri Matej Selassie Slažanský či Miroslav Bača

Preteky si môžeš užiť už v sobotu 22. januára 2022 na Donovaloch a o týždeň nato sa uskutočnia v Jasnej. Túto minisériu zakončí 5. februára Tatranská Lomnica

Red Bull Zjazd na doraz beriem hlavne ako zábavu a teším sa, že si po dlhom čase zapretekám v niečom, kde sa nemusím báť o to, či budem prvý alebo posledný, a bude to čisto o tom, aby som si to užil. (Jakub Grigar) 

red bull, zima
Zdroj: Red Bull Content Pool/Lukyn Wagneter

Okrem rýchlosti je dôležitý aj štýl

Výhru získavajú najrýchlejší traja v cieli v každej zo štyroch kategórií: ženy lyže, muži lyže, ženy snowboard a muži snowboard. Okrem toho porota ocení aj jednu špeciálnu kategóriu, ktorou je najlepší kostým. Víťaz tejto súťaže bude mať navyše zaručené, že zaboduje svojím kostýmom aj počas après-ski párty, ktorú okrem spomínaného dídžeja EKG rozprúdi aj Jozef Eľko aka Bongoman Elizz.

Ako sa môžeš prihlásiť? 

Každý účastník pretekov sa musí zaregistrovať na webe redbull.sk/zjazdnadoraz alebo v deň ich konania priamo na mieste medzi 10. a 15. hodinou. Registrácia je záväzná a neprenosná, pričom registrovať sa môžu iba osoby staršie ako 16 rokov. Ten, kto je mladší ako 18 rokov, musí mať svojím zákonným zástupcom podpísaný súhlas s účasťou.

Dôležitá pripomienka: Podujatie sa riadi aktuálnymi hygienickými opatreniami vlády, takže maximálna kapacita je 100 účastníkov a za dodržania pravidiel režimu OP (očkovaní + po prekonaní), čo sa v prípade nových nariadení môže meniť. Všetky info nájdeš TU.

Všetky zastávky:
• 22. januára 2022 Donovaly
• 29. januára 2022 Jasná
• 5. februára 2022 Tatranská Lomnica
Domov
Zdieľať
Diskusia