Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2022, 19:00
Čas čítania 0:58
Kamila Šebestová

Maroš Žilinka pripomína Andreja Danka. V Rusku sa fotí s celebritami, zatiaľ čo Západ rieši možnú agresiu na Ukrajine

NEWS BOX MAROŠ ŽILINKA RUSKO
Uložiť Uložené

Žilinka sa v Rusku zúčastnil na oslavách 300. výročia vzniku ruskej prokuratúry.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka vycestoval do Ruska na oslavy 300. výročia jeho prokuratúry. Nie je tam prvýkrát – Ruská federácia je Žilinkovou obľúbenou federáciou. Svojím obdivom k jej politike aj lídrom sa nijako netají. Jeho krok je kontroverzný najmä v čase, keď európske spoločenstvo vrátane Slovenska kritizuje ruskú agresívnu politiku voči Ukrajine. 

Stretnutie s bezprostredným a skromným človekom, ruskou a svetovou legendou profesionálneho boxu, olympijským víťazom, amatérskym majstrom sveta a Európy a bývalým profesionálnym dočasným šampiónom organizácie WBC v ťažkej váhe,“ píše nadšený Maroš Žilinka na fotke s boxerom Alexandrom Povetkinom. Zdá sa, že toto bude Žilinkov najpopulárnejší príspevok na Facebooku, keďže za hodinu mu na ňom pribudlo takmer 4 000 lajkov. 

Pre prítomnosť vojakov na hranici s Ukrajinou momentálne nehrozia sankcie len Rusku, no aj Vladimirovi Putinovi. V čase, keď európske krajiny zaujali voči Rusku jasné stanovisko, generálny prokurátor hovorí o tom, že odmieta „čierno-biele videnie sveta“. 

Odporúčané
Maroš Žilinka sa chystá na oslavy do Ruska, kritizujú ho aj slovenskí europoslanci. Hovoria, že je to škandál Maroš Žilinka sa chystá na oslavy do Ruska, kritizujú ho aj slovenskí europoslanci. Hovoria, že je to škandál 8. januára 2022, 19:31

„Odmietam čierno-biele videnie sveta a osobný kontakt a komunikáciu s hlavami partnerských orgánov prokuratúr v zahraničí, vrátane Ruskej federácie, považujem za nevyhnutný a prínosný na naplnenie spoločného cieľa, ktorým je ochrana zákonnosti aj v globálnom meradle,“ napísal vo včerajšom príspevku z Moskvy. 

Odporúčané
Riziko vojny v Európe je najvyššie za posledných 30 rokov, varuje poľský minister zahraničných vecí Riziko vojny v Európe je najvyššie za posledných 30 rokov, varuje poľský minister zahraničných vecí 13. januára 2022, 13:09

Zdôraznil tiež, že možnosť zastupovať Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky na ruských oslavách vníma ako možnosť poučiť sa z minulosti. Žilinka chce podľa svojich slov v Rusku „nájsť výzvy na rozvoj orgánov prokuratúry do budúcnosti“. Inšpiráciu však hľadá v štáte, kde je potlačovaná opozícia i slobodné médiá a na ktorý chce momentálne niekoľko krajín sveta uvaliť ďalšie sankcie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia