Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2022, 14:30
Čas čítania 6:00
Adam Novosad

Násilnícky narkobarón, ktorý sa stal prvým kokaínovým kovbojom Európy. K sexu neváhal prinútiť maloleté dievča po 20 rokoch v base

Násilnícky narkobarón, ktorý sa stal prvým kokaínovým kovbojom Európy. K sexu neváhal prinútiť maloleté dievča po 20 rokoch v base
Zdroj: Aldara Zarraoa/Getty Images
ZAUJÍMAVOSTI DROGY
Uložiť Uložené

Manuel Charlín zomrel na Silvestra po tom, čo si vychutnal posledný pohárik vo svojom obľúbenom pohostinstve.

Najobávanejší španielsky narkobarón prišiel o život symbolicky v posledný deň roka 2021. Napriek pokročilému veku a prebiehajúcej pandémii Manuel Charlín Gama nedoplatil na koronavírus, ale vo svojich 89 rokoch stihol krátko pred smrťou zájsť na drink do svojho obľúbeného baru, vrátiť sa späť do svojej luxusnej vily, v ktorej rodinný klan sídlil väčšinu života, spadnúť a dostať infarkt.

Manuel Charlín Gama v pokročilom veku už viac nebol obávaným bosom podsvetia ako pred pár desaťročiami, ale aj krátko pred 90. narodeninami držal opraty rodinného klanu pevne v rukách.

Španielska vláda ho podozrieva, že spreneveril milióny eur, čelil obvineniu z vraždy zradcu zo svojich radov, ale do histórie Pyrenejského polostrova a celej Európy sa zapísal najmä ako šéf pašeráckej operácie, ktorý v 80. rokoch otvoril dvere kolumbijskému kokaínu priamo na starý kontinent.

charlín
Zdroj: Youtube/Alejandro Vigara

Z rybárskej lode na pašeráka za expresne krátky čas

Manuel Charlín Gama sa v roku 1932 narodil v španielskom regióne Galícia, ktorý sa neskôr ukázal ako strategicky umiestnený pre rozvoj pašeráctva s Portugalskom, so severnou Afrikou, ale najmä s Južnou Amerikou.

Galícia je známa svojím chovom dobytka, poľnohospodárstvom a rybolovom, pričom práve morské plody živili aj rodinu Charlínovcov.

Kým otec pracoval na rybárskej lodi a mama predávala na trhu, aj mladý Manuel sa nechal nahovoriť na tradičnú robotu a vypomáhal na mori. Netrvalo však dlho, kým si všimol, že na mori oveľa lepšie ako rybári zarábajú pašeráci tabaku, uvádza Faro de Vigo.

Odporúčané
Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) 25. marca 2024, 12:30

Manuel si začal budovať vlastný biznis pomocou kontaktov z Portugalska, ktoré nazbieral na lodiach, a tak medzi Španielskom, Portugalskom aj Marokom vo veľkom pašoval kávu, alkohol či meď a tabak.

„Začali privážať meď a penicilín, ale potom prišiel tabak,“ vysvetľuje Carmen Avendaño z nadácie Érguete-Integración združujúcej matky bojujúce proti tragickým následkom pašovania a hlavne užívania kokaínu a heroínu.

V týchto časoch nebolo pašeráctvo tabaku postihované tak prísne ako teraz a človek sa mohol nanajvýš zapliesť s daňovým úradom, čo Charlínovi stálo za rýchlo rastúce bohatstvo z ilegálnych príjmov.

marihuana
Zdroj: TASR/KR PZ v Žiline

Mentalita Pabla Escobara, keď skákal z tabaku na hašiš

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108531 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo zvolil Charlín podobný prístup k ľuďom ako Pablo Escobar.
  • Ako smrť diktátora Franca zmenila pašovanie tabaku na hašiš.
  • Kedy vražda dlžníka v mraziacom boxe neuspela pre nezavreté dvere.
  • Ako vo väzení namiesto trestu nadviazal kontakt s kartelmi z Kolumbie.
  • Prečo bol Charlín prvý, kto kokaínu otvoril dvere do Európy.
  • Ako sa Charlín stal kokaínovým kovbojom, ktorý pomaly rozbíjal vlastný klan.
  • Kedy ho strčili do väzenia za kokaín, ale brutálnu vraždu mu nikdy nedokázali.
  • Ako rok po prepustení prinútil k sexu mentálne postihnuté maloleté dievča.
  • Ako zomrel krátko po tom, čo si v krčme vychutnal posledný pohárik.
Domov
Zdieľať
Diskusia