Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2022, 15:10
Čas čítania 0:49
Ivan Koribanič

Nicolas Cage podľa vlastných slov nie je hercom. Namiesto toho uprednostňuje oslovenie „thespian“

Nicolas Cage podľa vlastných slov nie je hercom. Namiesto toho uprednostňuje oslovenie „thespian“
Zdroj: Gettyimages/ Leon Bennett - Stringer
NEWS NICOLAS CAGE USA
Uložiť Uložené

Držiteľ Oscara vysvetlil pôvod svojej averzie voči označeniu herec. Podľa neho sú herci vnímaní ako klamári.

Nicolas Cage sa v nedávnom podcaste Variety’s Awards Circuit Podcast posťažoval na označenie herec, píše Complex. Vysvetlil, v čom spočíva táto averzia.

„Naozaj nemám rád slovo herec,“ začal Cage. „Pre mňa to vždy znamená pohľad ,To je ale skvelý herec, preto je aj veľký klamár‘. Preferujem označenie ,thespian‘,“ prezradil držiteľ viacerých hereckých ocenení.

Čo znamená označenie thespian?

Herci a herečky niekedy používajú toto pomenovanie na počesť Thespisa, starogréckeho dramatika a performera. Pripisuje sa mu vôbec prvé vystúpenie na scéne v starovekom Grécku.


Pre Cagea to totiž znamená vstúpenie do srdca, predstavivosti alebo svojich spomienok a snov. Podľa neho to má vo vzťahu s publikom pridanú hodnotu. Americký herec, ktorý si nedávno zahral v kritikmi uznávanom filme Pig, ďalej prirovnal svoj prístup k šamanizmu.

„Čo by urobili šamani, je, že by vstúpili do svojej fantázie, aby našli odpovede na pomoc svojej dedine.“ Hercovi sa páči myšlienka, že podobný prístup je menej umelý a trochu organickejší. „Baví ma, že to môže vyznieť úplne absurdne a smiešne,“ uzavrel Cage.

Nicolas Cage si zahrá aj vo filme The Unbearable Weight of Massive Talent, pripravovanej komédii, v ktorej hrá fiktívnu verziu svojho hereckého ja. Vo filme účinkujú aj Pedro Pascal, Tiffany Haddish a Neil Patrick Harris a do kín by sa mal dostať 22. apríla 2022.

Domov
Zdieľať
Diskusia