Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2021 o 18:18
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Igor Matovič na Facebooku vypisuje krstné mená dôchodcov, ktorí už dostali 300 eur za očkovanie: Nezáviďme im, prosím

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Matovičove bonusy začalo ministerstvo financií vyplácať zaočkovaným dôchodcom v týchto dňoch. Peniaze dostali prvé tisícky ľudí.

Ministerstvo financií začalo vyplácať zaočkovaným dôchodcom bonus 300 eur. Informoval o tom šéf rezortu Igor Matovič. „Dnes Slovenská pošta začala s distribúciou prvých 20-tisíc listov so šekmi našim zaočkovaným seniorom.“

Matovič vymenoval aj krstné mená niekoľkých ľudí nad 100 rokov, ktorí podľa jeho informácií peniaze dostali. Doplnil aj emotívny odkaz. 

„Ich očkovanie chráni zdravie a životy… a nielen ich. Chráni nemocnice pred kolapsom a pomáha zdravotníkom. Výrazne šetrí naše spoločné financie a umožňuje skorší návrat do normálu, po ktorom túžime všetci. Nezáviďme im, prosím. Pomohli nám, pomáhame im… a najmä pamätajme – táto investícia sa nám veľmi rýchlo a významne vráti… A hlavne – život je najviac,“ napísal expremiér.  

Matovič chcel pôvodne zaočkovaným dôchodcom dávať 500-eurové poukážky, ktoré mohli využiť v ľubovoľných službách. Strana SaS tento návrh zablokovala, a tak vláda vytvorila nový, kompromisný návrh. Peniaze vyplatia stovkám tisíc dôchodcov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia