Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2021, 9:37
Čas čítania 0:52
Kamila Šebestová TASR

Belgicko prepustí všetkých nezaočkovaných pracovníkov. Čas majú do prvého apríla

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Hrozí im dokonca aj strata licencie.

Belgicko zavádza prísne opatrenie voči koronavírusu. Požaduje, aby sa zdravotnícky personál po 1. apríli dal očkovať. Ak nebudú lekári, sestričky a ostatní členovia zdravotníckeho personálu zaočkovaní, hrozí im prepustenie z pracovného pomeru či dokonca strata licencie. Týkať sa to môže 60 000 nezaočkovaných pracovníkov. 

Od 1. januára do 31. marca bude v Belgicku platiť prechodné obdobie, keď sa budú musieť všetci zdravotníci vo výkone služby preukázať covid pasom alebo predložiť potvrdenie o prekonaní choroby či absolvovaní PCR testu s negatívnym výsledkom (test nesmie byť starší ako 72 hodín). Zdravotníci budú mať na očkovanie k dispozícii tri mesiace, výnimku však majú tí, ktorí majú zriedkavé zdravotné kontraindikácie. 

Tým, ktorí nebudú spĺňať tieto podmienky, dočasne pozastavia pracovnú zmluvu. Budú však môcť využívať program dočasnej nezamestnanosti. Okrem toho nezaočkovaný zdravotnícky personál nebude môcť mať od 1. januára žiadny priamy kontakt s pacientmi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia