Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2021, 20:18
Čas čítania 0:56
Ivan Koribanič

Na zápas Slovana s Nitrou sa prišli pozrieť 11 skauti z NHL. Niečo podobné si slovenský hokej nepamätá

ŠPORT ADAM SÝKORA HC SLOVAN BRATISLAVA HK NITRA HOKEJ ONDREJ MOLNÁR ŠIMON NEMEC ŠPORT TIPOS EXTRALIGA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na zápas Slovana Bratislava a Nitry sa prišli pozrieť až 11 skauti z NHL. Tí zastupovali kluby Detroit Red Wings, Arizona Coyotes a Philadelphia Flyers.

Na Štadióne Ondreja Nepelu bol aj šéfskaut Detroitu Kris Drapes, informoval hokejový novinár Tomáš Prokop na svojom Twitteri.


Podobné zastúpenie skautov na jednom zápase je raritou. K najhorúcejším adeptom, ktorí mohli byť skautovaní, patrí trio hráčov z Nitry. 17-ročný Šimon Nemec, obranca z druhej formácie. Ďalej jeho rovesník Adam Sýkora, ktorý hrá ako útočník v tretej formácii. V zápase si dokonca pripísal aj jednu asistenciu. Za tretieho adepta možno označiť iba 16-ročného Ondreja Molnára zo štvrtej formácie.

Na snímke v hľadisku štvornásobný držiteľ Stanley Cupu Kris Draper počas 15. kola hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava – HK Nitra 7. novembra 2021 v Bratislave.
Na snímke v hľadisku štvornásobný držiteľ Stanley Cupu Kris Draper počas 15. kola hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava – HK Nitra 7. novembra 2021 v Bratislave. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

V ich prospech hovorí viacero faktov. Prvým je vek, v ktorom hráči hrajú najvyššiu slovenskú ligu. Práve mladí hráči sú v NHL najžiadanejší, pretože si ich kluby môžu ľahko adaptovať na svoj štýl hry. Šimonovi Nemcovi dali tréneri možnosť hrať najvyššiu ligu na základe jeho presvedčivých výkonov, ktorými prevyšoval rovesníkov. Dôkazom toho je aj fakt, že ešte ako šestnásťročný si obliekol dres slovenskej reprezentácie do 18 rokov. Za ňu odohral 16 zápasov.

Útočník Adam Sýkora sa do profesionálneho hokeja zaradil iba minulý rok, keď ho medzi najlepších vytiahla práve Nitra. Po úvodnej sezóne, v ktorej odohral 15 zápasov, reprezentoval, rovnako ako Nemec, Slovensko do 18 rokov.

Ondrej Molnár ukázal svoj talent práve v reprezentácii. Ešte ako 15-ročný si v U18 pripísal v 27 zápasoch 19 bodov.

Aj vďaka mladíkom Nitra celkom prekvapujúco zvíťazila nad Slovanom 4 : 3. Belasí sú v tabuľke aj napriek dvom prehrám v rade prví. Druhé Michalovce majú rovnaký počet bodov (31) a tretia Nitra sa dotiahla na dvojbodový rozdiel.

Domov
Zdieľať
Diskusia