Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2021, 13:33
Čas čítania 1:24
Dominik Vetrák

Sony vyváža PS5 do Európy v obrovských boeingoch. Chce, aby si si na Vianoce konzolu mohol konečne kúpiť

Sony vyváža PS5 do Európy v obrovských boeingoch. Chce, aby si si na Vianoce konzolu mohol konečne kúpiť
Zdroj: Playstation
TECH PS5
Uložiť Uložené

Vianočná sezóna je pre predaj konzol veľmi dôležitá.

Podobne ako pri vydaní konzoly presne pred rokom, aj túto jeseň Sony zvyšuje svoje náklady s cieľom rozposlať do sveta čo najviac konzol PS5. A rovnako ako minulý rok, aj tentoraz na to využíva obrovské lietadlá Boeing 747. Sony potvrdilo denníku Sun, že vyčlenilo 3 veľké boeingy iba na to, aby previezli PS5 do Veľkej Británie, odkiaľ sa rozvezú do zvyšku Európy.

Ďalšie dva boeingy poletia v strede mesiaca. Sony si myslí, že klasická lodná preprava by vyústila v neskorí príchod konzol na trh, a tak zainvestovalo do drahšej prepravy. Dokopy týmto spôsobom prinesie na trh milióny konzol. Otázne je, koľko z nich skončí u scalperov (tí následne predávajú konzoly za vyššie sumy) a koľko reálne u hráčov. 

Odporúčané
RECENZIA: Forza Horizon 5 je najlepšou racingovou hrou, akú si môžeš zahrať na starých či nových konzolách RECENZIA: Forza Horizon 5 je najlepšou racingovou hrou, akú si môžeš zahrať na starých či nových konzolách 4. novembra 2021, 8:30

Ako vidíš, proces prepravy je nesmierne náročný a komplexný, keď výroba a následné dodanie konzoly do Európy môže trvať aj viac ako mesiac a pol. Prečo to však Sony robí a zvyšuje si náklady? Predať čo najviac konzol pred Vianocami je kľúčové. Spoločnosť tak rozšíri svoj podiel na trhu s konzolami a postará sa o to, že si hráči budú kupovať viac hier práve na jej konzoly.

Čím skôr ovládne trh a Playstation 5 sa stane hlavnou konzolou, tým viac bude zarábať. Samozrejme, má to oveľa viac aspektov, ale vo všeobecnosti to robí preto, aby sa ocitla v dobrej biznisovej a finančnej situácii.

Sony zatiaľ predalo 13,4 milióna konzol PS5. Očakáva sa, že do konca roka sa dostane niekde na hranicu 18 – 19 miliónov kusov. Aj rok po vydaní je nemožné kúpiť si konzolu bez týždňov či mesiacov čakania. Je po nej obrovský dopyt a Sony predáva všetko, čo stihne vyrábať, čo sa zrejme bude diať aj v ďalšom roku. Ak chceš konzolu mať na Vianoce doma, odporúčame objednať si ju už teraz. Možno však bude aj tak neskoro.

Domov
Zdieľať
Diskusia