Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2021, 9:30
Čas čítania 5:51
Adam Novosad

Najobávanejší narkobarón dneška Otoniel: na sex mal rád maloleté panny s „nula kilometrami“ a do USA poslal vyše 73 ton kokaínu

Najobávanejší narkobarón dneška Otoniel: na sex mal rád maloleté panny s „nula kilometrami“ a do USA poslal vyše 73 ton kokaínu
Zdroj: Kolumbijská armáda
ZAUJÍMAVOSTI DROGY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Kolumbijský narkobarón Otoniel bol až do konca októbra najhľadanejším obchodníkom s kokaínom na svete. Američania zaňho ponúkali 5 miliónov dolárov, ale prezradili ho ortopedické matrace a lieky na cukrovku.

„Všetkým kriminálnikom a obchodníkom s narkotikami: buď sa vzdáte, alebo si po vás prídeme,“ pohrozil kolumbijský prezident Iván Duque Márquez pred pár dňami, keď hlboko v džungli zásah armády, polície aj spravodajských agentúr vyústil do zatknutia najobávanejšieho narkobaróna súčasnosti.

Dairo Antonio Úsuga David, známy pod prezývkou Otoniel, sa dlhé roky skrýval pred spravodlivosťou. Nikdy nepatril medzi priveľmi zásadové osobnosti, pretože mu v krvi od mladosti vrela nenávisť voči systému aj kolumbijskej vláde. Nakoniec však doplatil na ortopedické matrace, ktoré vyžadoval v džungli, a cukrovku.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako vymenil komunistických militantov za pravicových extrémistov.
  • Ako ho kolumbijský prezident prirovnal k samotnému Pablovi Escobarovi.
  • Kde pôsobil Otoniel, keď zomieral Pablo Escobar a prichádzal Cali kartel.
  • Kedy Otoniel prvýkrát pričuchol k tonám pašovaného kokaínu.
  • Ako obľuboval maloleté dievčatká na sex, ktoré mu posielali viackrát týždenne.
  • Koľko peňazí ponúkali USA za jeho dolapenie a koľko kokaínu tam prepašoval.
  • Čo ho v džungli, kde sa schovával, nakoniec prezradilo.
Otoniel
Zdroj: Kolumbijská armáda

Najobávanejší pašerák drog, vrah policajtov aj vojakov
Cesta k titulu najhľadanejšieho obchodníka s drogami nebola jednoduchá. Otoniel sa predieral ako radový bojovník či poskok cez militantné skupiny, menil svoju ideologickú príslušnosť, ale postupom času sa dostával čoraz bližšie k drogám.

Odporúčané
Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) 25. marca 2024, 12:30

Keď už stál na čele kartelu Clan del Golfo, ročne pašoval stovky ton kokaínu, údajne si vychutnával sexuálne zneužívanie maloletých dievčat a v každej chvíli ho strážilo až osem rôznych vrstiev ozbrojených bojovníkov ochotných za svojho bosa položiť život. 


Aktuálny kolumbijský prezident Iván Duque Márquez si svoju kampaň postavil na prísľube, že krajine prinavráti zákon a poriadok. Niet sa prečo čudovať, že keď stovky vojakov a policajtov narkobaróna Otoniela koncom októbra zadržali v džungli, svetovými médiami preletela fotografia bosa kartelu v strednom veku s tvárou pritlačenou k bahnistej zemi, informuje BBC.

„Táto akcia je porovnateľná len s pádom Pabla Escobara v 90. rokoch,“ hrdo vyhlásil prezident Márquez vo svojom prejave odvysielanom v televízii. „Otoniel bol najobávanejším pašerákom drog na svete, vrahom policajtov, vojakov, spoločenských lídrov, ktorý do svojich služieb verboval maloletých,“ vyzdvihoval prezident dôležitosť zásahu.

Otoniel
Zdroj: Kolumbijská armáda

Radový bojovník medzi komunistickými partizánmi

Aj Otoniel však v skutočnosti začínal ako radový bojovník či poskok v militantných skupinách, ktoré symbolizovali odpor voči kolumbijskému režimu v druhej polovici 20. storočia.

Odporúčané
Slovák Marek o fentanyle: O tom, že ho užiješ, nemusíš ani tušiť. Kamarát pod vplyvom havaroval, ja som sa cítil ako na obláčiku Slovák Marek o fentanyle: O tom, že ho užiješ, nemusíš ani tušiť. Kamarát pod vplyvom havaroval, ja som sa cítil ako na obláčiku 4. marca 2024, 9:30

Hŕstka ozbrojených skupín viedla v Kolumbii dlhoročnú partizánsku vojnu, a tak mladý Otoniel našiel zmysel života v polovojenskej organizácii Ejército Popular de Liberación, píše Wikia.

V tomto prípade išlo o skupinu s komunistickými a socialistickými ideálmi, čo však Otonielovi neprekážalo a s myšlienkami skupiny sa stotožnil. Zjavne mu však nešlo o vykonanie socialistickej revolúcie, počas ktorej vidiek postupne ovládne urbánne centrá krajiny a zavedie vládu proletariátu. Budúci bos drogového kartelu miloval násilie, zbrane a boj.

Pablo Escobar.
Pablo Escobar. Zdroj: Wiimedia/Steve Murphy (Drug Enforcement Administration)

 
Pablo Escobar zomieral, Otoniel pričuchol k tonám kokaínu

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 105665 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kde pôsobil Otoniel, keď zomieral Pablo Escobar a prichádzal Cali kartel.
  • Kedy Otoniel prvýkrát pričuchol k tonám pašovaného kokaínu.
  • Ako obľuboval maloleté dievčatká na sex, ktoré mu posielali viackrát týždenne.
  • Koľko peňazí ponúkali USA za jeho dolapenie a koľko kokaínu tam prepašoval.
  • Čo ho v džungli, kde sa schovával, nakoniec prezradilo.
Domov
Zdieľať
Diskusia