Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2021, 19:24
Čas čítania 1:28
Tímea Krauszová

Rastafariáni žiadajú legalizáciu marihuany. Na konzumáciu svojej „svätej byliny“ vraj majú právo, inak je to diskriminácia

NEWS MARIHUANA
Uložiť Uložené

Rastafariáni vravia, že právo užívať marihuanu je ľudské právo.

Latinskoamerickí rastafariáni bojujú za marihuanu po novom. Tvrdia, že legálny prístup k ich „svätej byline“, ktorá je súčasťou ich vierovyznania, je zároveň rešpektovaním ich ľudských práv. Preto by ju mali podľa nich úrady v štáte Guyana legalizovať, vysvetľuje ich požiadavky Vice.

Nelegálnosť trávy ich diskriminuje

Ras Simeon, jeden zo starejších rastafariánskej komunity v Guyane, strávil celé leto pred budovou parlamentu. V rukách držal transparent a žiadal o rešpektovanie svojho náboženského práva. Tvrdí, že obmedzený prístup k svätej rastline, ktorú využíva pri posvätných rituáloch, porušuje jeho ľudské práva. V malom karibskom štáte južne od Venezuely platí nízka tolerancia drog. Vlastnenie drog nad 15 gramov môže mať za následok obvinenie z obchodovania s nimi, obvineným hrozia vysoké pokuty aj tresty vo väzení. 

Domov
Zdieľať
Diskusia