Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2021, 16:08
Čas čítania 0:29
Tímea Krauszová

Salvádor vyťažil prvé bitcoiny, využili na to geotermálnu energiu zo sopky

Salvádor vyťažil prvé bitcoiny, využili na to geotermálnu energiu zo sopky
Zdroj: Camilo Freedman/APHOTOGRAFIA/Getty Images
TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Úspech oznámil prezident Nayib Bukele, ktorý stojí aj za celoštátnym experimentom s kryptomenami.

Salvádor vyťažil prvé bitcoiny s použitím geotermálnej energie zo sopky. Podarilo sa im vyťažiť kryptomenu v celkovej hodnote zhruba 500 dolárov, informuje CNBC.

Chcú ťažiť ešte viac

Úspech oznámil prezident Nayib Bukele, ktorý stojí aj za celoštátnym experimentom s kryptomenami. Je veľkým fanúšikom kryptomien a na Twitteri o tom často hovorí.

Prisľúbil, že sa budú snažiť vyťažiť ešte viac. Už v júni pritom avizoval, že bitcoiny bude chcieť ťažiť udržateľne, bezodpadovo a energeticky čisto. Preto využívajú geotermálnu energiu z miestnych sopiek, čím sa vyhnú aj emisiám. 

Salvádor prezývajú aj sopečnou krajinou a až štvrtinu energie získavajú práve z tohto prírodného zdroja. Krajina je tiež prvou na svete, v ktorej sa bitcoin prijíma ako oficiálna mena.

Odporúčané
Toto je prvá krajina, v ktorej je bitcoin oficiálnym platidlom Toto je prvá krajina, v ktorej je bitcoin oficiálnym platidlom 9. júna 2021, 12:18
Domov
Zdieľať
Diskusia