Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2021, 12:04
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik

Nové rozdelenie covid automatu: od pondelka pribudne do bordovej farby ďalších osem okresov, nakazilo sa najviac ľudí od jari

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Po novom nebude na Slovensku žiadny zelený okres.

Od pondelka (4. 10.) bude v druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej farbe, už 13 okresov na Slovensku. Červených bude 39 okresov a zvyšné budú oranžové. Vláda SR na svojom stredajšom rokovaní schválila v rámci covid automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.

V stupni ostražitosti – oranžová farba – budú okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bratislava I – V, Brezno, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Komárno, Malacky, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Prievidza, Revúca, Rimavská Sobota, Šaľa, Senec, Topoľčany, Trnava, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom, Zvolen.

V prvom stupni ohrozenia – červené okresy – budú okresy Bánovce nad Bebravou, Bytča, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Myjava, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Senica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stropkov, Trebišov, Trenčín, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žilina, Zlaté Moravce.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022, 12:00

V druhom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá bordovej farbe, budú okresy Bardejov, Čadca, Košice I – IV, Košice-okolie, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Skalica, Stará Ľubovňa, Svidník.

covid mapa
Zdroj: Korona.gov
Domov
Zdieľať
Diskusia