Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2021, 9:16
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Bude to rýchle, čakajú nás hyperohniská a hromadné karantény. Takto vraj zaútočí tretia vlna

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Analytici z platformy Dáta bez pátosu tvrdia, že ohniská vypuknú v nemocniciach, potom v domovoch, školách a rodinách.

Podľa analytikov z platformy Dáta bez pátosu môže Slovensko v najbližších dňoch očakávať šírenie koronavírusu cez väčšie ohniská, z ktorých sa môže nová mutácia šíriť efektívne do domovov a škôl. Odborníci reagujú na informáciu, že v kuchyni rožňavskej nemocnice vzniklo ohnisko s 15 pozitívnymi pracovníkmi. Na výsledky ďalších testov sa stále čaká.

„Presne takto to teraz bude: hyper-ohniská. Rýchlo-väčšina-zrazu-nečakane-niektorí ľahko/iní ťažšie-hromadné karantény,“ tvrdí iniciatíva Dáta bez pátosu. 

Tvrdí, že ohniská vypuknú v nemocniciach, potom v domovoch, školách a rodinách.

Analytici naznačujú, že aj skupiny obyvateľstva s najvyššou zaočkovanosťou majú ešte veľmi ďaleko k dosiahnutiu kolektívnej imunity. Znamená to, že sa nakazí veľký počet ľudí, avšak hospitalizovať budú musieť hlavne nezaočkovaných. 

„Nebudú to triedy na základnej škole, ale kuchárky všetky. A 68 % zaočkovanosť pracovníkov v školstve? To je 32 % bez. Tak na to treba pozerať. Bude to rýchle,“ dodávajú. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia