Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2021, 9:38
Čas čítania 0:44
Tímea Krauszová

Austrálsky boxer si chcel na otvárací ceremoniál LOH v Tokiu obliecť šaty. Chce lámať stereotypy

Austrálsky boxer si chcel na otvárací ceremoniál LOH v Tokiu obliecť šaty. Chce lámať stereotypy
Zdroj: Luis Robayo/Getty Images
ŠPORT OH TOKIO 2021
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Olympionikovi sa tento rok darí, dostal sa už do semifinále a získa tak minimálne bronzovú medailu.

Austrálsky boxer Harry Garside má rodových stereotypov po krk. Pôvodne tvrdil, že na otvárací ceremoniál olympijských hier si oblečie šaty, informuje France24. Napokon svoj plán neuskutočnil, no našiel vhodnejší spôsob, ako búrať stereotypy. Olympionikovi sa tento rok darí, dostal sa už do semifinále a získa tak minimálne bronzovú medailu. Bude to prvá boxerská medaila pre Austráliu za posledných 33 rokov.

Boxuje, pracuje ako opravár a tancuje balet

Garside nespĺňa stereotypnú predstavu o boxeroch. Doma vo Victorii pracuje ako inštalatér a okrem boxerských tréningov pravidelne chodí aj na balet. Šaty, ktoré si pôvodne chcel obliecť, napokon nechal doma. Nechcel, aby ho ľudia zle pochopili, a nechcel ani nikoho uraziť. 

Namiesto toho si namaľoval nechty. „Dal som si ich urobiť dnes. Len chcem búrať stereotypy, úprimne povedané. Som veľký zástanca búrania stereotypov,“ povedal podľa Ladbible. „Na svete je veľa ľudí, ktorí majú pocit, že musia byť nejakí len preto, že sú muž alebo žena. Mojou mantrou je jednoducho byť iný.“

Domov
Zdieľať
Diskusia