Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. júla 2021, 20:22
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Viktor Vincze: S Adelou sme súčasťou adopčného programu, zobrali by sme si aj rómske dieťa

NEWS VIKTOR VINCZE
Uložiť Uložené

Moderátor Viktor Vincze porozprával Novému Času, ako sa posunul adopčný proces, ktorého sú s manželkou Adelou súčasťou.

Viktor Vincze tvrdí, že s manželkou Adelou sú pripravení adoptovať si aj dieťa, ktoré nepatrí k majorite. O problematike adopcie hovoria dlhodobo, zároveň priznávajú, že nejde o jednoduchý proces. Dnes sú síce otvorení tomu, že sa ich rodina rozrastie, zároveň si uvedomujú, že sa to nemusí podariť. 

„Svoj život si žijeme nadštandardne spokojne, ale zároveň sme súčasťou adopčného programu. Čiže sme otvorení tomu, že k nám jedného dňa možno niekto príde. To, že dieťa nebude naše vlastné, nie je až taký problém, problémom je, že adopcia povedzme rómskych detí či detí s inými špecifikami je tabu,“ povedal Viktor Vincze pre Nový Čas.

V Bratislavskom kraji, kde sú čakateľmi na dieťa, môže tento proces trvať aj roky. Ide o tému, pred ktorou majú Vinczeovci veľký rešpekt, a pripúšťajú, že to celé môže skončiť neúspechom. 

Ich cieľom je zároveň motivovať ďalšie rodiny, aby sa nebáli postaviť problematike adopcie čelom. Viktor je známy tým, že otvára aj témy, v ktorých sa ostatní necítia prirodzene komfortne, a toto je jedna z nich. 

Viktor Vincze pre Nový Čas odpovedal aj na otázky týkajúce sa jeho pracovného života, zatiaľ sa však nechystá meniť prácu a už vôbec nerozmýšľa nad kariérou v politike. 

Odporúčané
Karlos Vémola zrušil dlhoočakávaný zápas v Oktagone, organizátori majú náhradné riešenie Karlos Vémola zrušil dlhoočakávaný zápas v Oktagone, organizátori majú náhradné riešenie 12. júla 2021, 11:18
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Viktor Vincze (@viktorvincze)

Domov
Zdieľať
Diskusia