Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2021, 14:24
Čas čítania 1:26
Viktor Kniš

Čím viac peňazí v lotérii za očkovanie Slovákom vyplatíme, tým lepšie. Fico možno prvýkrát zarobí čestne, hovorí Matovič

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič odkazuje Robertovi Ficovi, že môže ísť presviedčať Rómov, aby sa dali zaočkovať, a zarobiť tak peniaze konečne legálnym spôsobom. 🤔

V súvislosti s finančnými nákladmi na odmeňovanie zaočkovaných prostredníctvom sprostredkovacieho bonusu a očkovacej lotérie Igor Matovič vyhlásil, že ministerstvo financií bude veľmi rado, ak sa týmto spôsobom vyplatí čo najviac peňazí.

Prvé čestne zarobené peniaze

„Čím viac vyplatíme, tým viac zaočkovaných budeme mať a každý očkovaný sa ráta,“ zdôraznil. Ráta s tým, že lotéria môže stáť ministerstvo financií desiatky miliónov eur. 

Robert Fico tvrdí, že peniaze na očkovaciu lotériu by nemalo platiť ministerstvo financií, pretože sa na ňu poskladajú všetci daňoví poplatníci. Myslí si, že peniaze by mali investovať farmaceutické firmy.

Igor Matovič v tejto súvislosti šéfovi Smeru odkázal, že môže sám iniciatívne ísť presviedčať napríklad Rómov v osadách a zarobiť si tisícky eur. Podľa Matoviča by si aspoň konečne zarobil peniaze čestným spôsobom. 

Odporúčané
Keď pôjde Richard Sulík na detektor lži, zariadenie vybuchne, tvrdí Igor Matovič Keď pôjde Richard Sulík na detektor lži, zariadenie vybuchne, tvrdí Igor Matovič 4. júla 2021, 11:40

V rámci očkovacej lotérie budú ľuďom, ktorí si dali pichnúť vakcínu proti koronavírusu, vyplácať do dvoch miliónov eur týždenne. Zapojiť sa môžu aj ľudia, ktorých zaočkovali v januári a vo februári, ale aj tí, ktorí ešte zaočkovaní neboli a majú v pláne zúčastniť sa. 


Igor Matovič zopakoval, že nepovažuje za správne, aby tí, ktorí sa nechcú dať zaočkovať, mali byť k vakcinácii nútení platením si za testy. „Antigénové testy by mali byť naďalej zadarmo a mala by byť zachovaná dostatočná dostupnosť testovacích miest,“ povedal Matovič, poukazujúc na prax v iných krajinách.

Igor Matovič.
Igor Matovič. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Určite to stálo za to

Dovoz ruskej vakcíny Sputnik V a snaha zaviesť očkovanie touto očkovacou látkou mali význam. Povedal to expremiér a minister financií SR Igor Matovič v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. „Určite to stálo za to,“ zdôraznil.


Oveľa menšie reálne počty tých, ktorí sa Sputnikom zaočkovať dajú, v porovnaní s proklamovanými očakávaniami pripisuje Matovič „podlej propagande“ proti Sputniku a odsúvaniu možnosti očkovať sa ním. „Je to veľká škoda, že hlupáci odstrašili státisíce ľudí. A platí, že touto vakcínou sa chceli dať zaočkovať tí, ktorí inú vakcínu odmietali,“ zdôraznil.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Výsledkom podľa neho je, že títo ľudia sa zaočkovať vôbec nedajú. V dôsledku antikampane postihol Sputnik podľa Matoviča na Slovensku rovnaký osud ako Astrazenecu.


Myslí si, že v ďalšom priebehu vakcinácie je potrebné využiť každú možnosť, ako zrýchliť a zefektívniť očkovanie. Pripustil, že určitá skupina ľudí sa však za žiadnych okolností zaočkovať nedá.

Domov
Zdieľať
Diskusia