Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2021, 8:02
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Ukrajina od vojačiek chce, aby pochodovali v lodičkách na podpätkoch. Ministerstvo obrany schytalo kritiku za sexizmus

Ukrajina od vojačiek chce, aby pochodovali v lodičkách na podpätkoch. Ministerstvo obrany schytalo kritiku za sexizmus
Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany
NEWS VOJNY
Uložiť Uložené

Ukrajinské ministerstvo obrany tvrdí, že lodičky sú súčasťou vojenskej uniformy.

Ukrajinské ministerstvo obrany vymyslelo zvláštne podmienky pre vojačky, ktoré budú o mesiac pochodovať ulicami Kyjeva pri veľkej vojenskej prehliadke. Naši susedia plánujú zorganizovať vojenskú prehliadku na počesť 30. výročia nezávislosti svojej krajiny, ktorú Ukrajina získala po rozpade Sovietskeho zväzu, informuje The Guardian.

Verejnosti sa však veľmi nepozdávajú fotografie z nácviku prehliadky, ktoré zverejnilo ministerstvo obrany. Vojačky sú na nich odeté do provizórnych uniforiem, ale na nohách nemajú vojenské kanady, ale topánky na vysokom podpätku.

ukrajina
Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany

Kadetka Ivanna Medvidová povedala, že vojačky prvýkrát nacvičovali vo vysokých podpätkoch, čo je podľa nej o trochu náročnejšie ako v bežnej vojenskej obuvi, ale napriek tomu ministerstvo obrany na podpätkoch trvá. Vysoké podpätky sú vraj súčasťou uniformy vojačiek, a tak niet dôvodu, prečo by v nich nemohli pochodovať.

Odporúčané
10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 1. júla 2021, 9:36

Nápad obuť vojačky do podpätkov však na verejnosti nezískal veľa priaznivcov. Ministerstvo obrany schytalo obrovskú kritiku a obvinenia zo zosmiešňovania vojačiek, sexizmu a z mizogýnie. V parlamente sa objavilo viacero poslankýň a poslancov, ktorí si so sebou vzali práve topánky na podpätkoch, aby na sexualizovanie vojačiek poukázali.

Kritici trvajú na tom, že takéto podmienky zosmiešňujú ženy v ozbrojených silách, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu aj v konflikte s Ruskom na ukrajinskej východnej hranici.

Domov
Zdieľať
Diskusia