Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2021, 19:33
Čas čítania 0:50
Adam Novosad

Hasiči vytiahli z trosiek po tornáde na Morave zraneného psa. Vystrašeného chlpáča odovzdali do rúk veterinárovi

Hasiči vytiahli z trosiek po tornáde na Morave zraneného psa. Vystrašeného chlpáča odovzdali do rúk veterinárovi
Zdroj: Hasiči Praha
NEWS TORNÁDO NA MORAVE
Uložiť Uložené

Hasičom sa podarilo zasypaného psa lokalizovať a vytiahnuť.

Moravu minulý týždeň zasiahlo ničivé tornádo, ale živelná pohroma v ľuďoch po celej krajine prebudila tímového ducha. V postihnutých obciach doteraz pomáhajú dobrovoľníci, rovnako ako hasiči z českého hlavného mesta.

Hasiči z Prahy na svojom účte na sociálnej sieti Twitter publikovali milú správu, že sa im spod trosiek jedného zo zničených domov podarilo vytiahnuť psa.

Odporúčané
10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 1. júla 2021, 9:36

Vystrašené zviera ležalo pod troskami, a tak ho hasiči vyhrabali, vytiahli von a odovzdali do starostlivosti veterinárom. Našťastie nešlo o psa, ktorý by v troskách domu zostal uväznený od minulého týždňa, keď sa tornádo cez Moravu prehnalo.

Ako sa podarilo hasičom zistiť, pes predchádzajúci deň liezol vo vnútornej časti zničeného domu, keď sa časť domu prepadla a zasypala ho. Nevedno, ako presne sa hasičom podarilo psa pod troskami objaviť, ale doteraz v postihnutých obciach prebiehajú kontroly domov a trosiek, aby sa zistila miera poškodenia.

„Z trosiek domu sme vyhrabali psa. Zraneného a vyčerpaného sme ho odovzdali veterinárovi,“ skonštatovali pražskí hasiči, ktorí rovnako ako množstvo ostatných záchranných zložiek z celého Česka, ale napríklad aj zo Slovenska či z Rakúska, prišli obyvateľom Moravy na pomoc.

Domov
Zdieľať
Diskusia