Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2021, 11:16
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

Chorvátsko nečakane sprísnilo podmienky na vstup: bez testu či očkovania na dovolenku zabudni

NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Chorvátsko zmenilo režim na hraniciach po tom, čo sa za uplynulé dva týždne dalo do krajiny vstúpiť bez obmedzení.

Dovolenka v Chorvátsku sa náhle skomplikovala pre ľudí, ktorí sa od polovice júna vytešovali z uvoľneného režimu na hraniciach. Chorváti vtedy umožnili vstup do krajiny bez testu, očkovania aj karantény, pretože Slovensko na základe európskych údajov patrilo medzi zelené krajiny, informuje ČT24.

Od 1. júla však Chorvátsko sprísňuje podmienky – na vstup do krajiny budeš potrebovať potvrdenie o očkovaní, negatívny test na koronavírus, potvrdenie o prekonaní koronavírusu alebo sa jednoducho preukážeš európskym covid pasom.

Chorvátsko, ilustračná fotografia.
Chorvátsko, ilustračná fotografia. Zdroj: Pixabay/na voľné použitie

Chorvátsko režim na hraniciach sprísnilo vzhľadom na rozširujúcu sa mutáciu delta, a tak chce mať podľa všetkého väčší prehľad o všetkých ľuďoch vstupujúcich na jeho územie. Podmienky však budú pre zaočkovaných cestujúcich miernejšie, pretože Chorvátsko za zaočkovaných ľudí považuje každého od 22. dňa po absolvovaní prvej dávky vakcíny.

Domov
Zdieľať
Diskusia