Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2021, 11:37
Čas čítania 1:07
Tímea Krauszová

Kto je väčší homofób, Matovič, Sulík alebo Fico? Pozri si zoznam nominovaných na anticenu Homofób roka

NEWS LGBT+
Uložiť Uložené

Nominovaných zverejňujú vždy na Medzinárodný deň boja proti homofóbii.

„Ani pandémia, žiaľ, verejne známym osobám nebráni šíriť nenávisť, tak aspoň takýmto spôsobom chceme povedať, že LGBT ľudí si vážime a ľudské práva nás zaujímajú,“ povedala pre Hospodárske noviny Alena Krempaská z Inštitútu ľudských práv.

Inštitút v spolupráci s Dúhovým Slovenskom zverejnil nominácie na ďalší ročník ankety Homofób roka. Nominácie zverejňujú vždy 17. mája, keď je Medzinárodný deň boja proti homofóbii a transfóbii.

Do tohtoročného výberu sa dostali aj ministri, bývalý premiér a koaličná poslankyňa.

Odporúčané
Homosexualita nie je psychická porucha. Dnes sa oslavuje Medzinárodný deň boja proti homofóbii Homosexualita nie je psychická porucha. Dnes sa oslavuje Medzinárodný deň boja proti homofóbii 17. mája 2021, 10:18

„Tradičná rodina je základ“

Jedným z nominantov je bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič. „Peťko, prosím, podpíš to Robkovi, nerob drahoty. (...) Šup, šup, mucko.“ Túto poznámku smeroval k svojmu predchodcovi na premiérskom poste Petrovi Pellegrinimu. Je to, ako inak, facebookový status. Ide o odkaz v súvislosti s návrhmi na vyslovenie nedôvery voči Matovičovi. Odvolať sa ho nepodarilo, status je doteraz online.

Domov
Zdieľať
Diskusia