Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2021, 21:14
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Vláda akoby ľuďom odkázala, nech kradnú, hnevá sa Fico

NEWS KORONAVÍRUS VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Robert Fico sa hnevá na prezidentku Zuzanu Čaputovú aj vládnu koalíciu, ktorá podržala ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú.

Robert Fico sa znovu pustil do vládnej koalície. Tentoraz jej nevyčítal len podporu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, ktorú parlament začiatkom týždňa neodvolal, ale kritizoval aj prezidentku Zuzanu Čaputovú za oslovenie Ústavného súdu v otázke referenda o predčasných voľbách. 

Odporúčané
Slovák ako zamestnanec banky vytiahol z cudzích účtov 295-tisíc eur Slovák ako zamestnanec banky vytiahol z cudzích účtov 295-tisíc eur 12. mája 2021, 19:32

„Vládna koalícia urobila bezprecedentné rozhodnutie, keď podržala ministerku spravodlivosti, pretože tým dala všetkým ľuďom na Slovensku na vedomie – robte, čo chcete, kradnite, porušujte zákony, posielajte zbytočne ľudí do väzby, trestajte ich, pokiaľ to slúži nám a vládnej koalícii, všetko bude odpustené,“ reagoval predseda strany Smer-SD na pokračovanie Kolíkovej na poste ministerky spravodlivosti.

Vraj mu nikto nemôže zabrániť klásť elementárne otázky o fungovaní súdov a prokuratúry.

O nič viac sa mu nepozdávalo ani rozhodnutie Zuzany Čaputovej, ktorá dá ústavnosť referenda o predčasných voľbách posúdiť Ústavnému súdu. Fico sa vo videu na Facebooku vyhrážal, že sa Smer-SD obráti na Európsky súd pre ľudské práva, ak súd rozhodne v neprospech konania referenda.

„Prezidentka SR dnes definitívne potopila priamu demokraciu. My sme predsa na Slovensku mali podobné dve referendá s podobnou otázkou, ale nikto ich ústavnoprávne nespochybnil,“ vysvetľoval Fico vo videu.

Čaputovú označil za prezidentku vládnej koalície, pretože podľa neho sa s vládou pred oznámením rozhodnutia radila, čo vraj dokazujú slová Veroniky Remišovej. Predsedníčka Za ľudí vopred avizovala, že sa prezidentka v otázke referenda obráti na Ústavný súd.

Domov
Zdieľať
Diskusia