Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2021, 8:57
Čas čítania 1:03
Daniel Mikolášik

Slovensko definitívne končí s plošným testovaním. Do letných prázdnin bude zaočkovaný každý, kto má záujem

NEWS
Uložiť Uložené

Podľa ministra zdravotníctva Lengvarského je jasné, že tretia vlna príde a nemocnice sa na to musia pripraviť.

Na Slovensku sa už viac nebude plošne testovať. V rozhovore pre Denník N to oznámil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Podľa jeho slov sa odborníci zhodujú na tom, že je to zbytočné. Slovensko sa má pripraviť na alternatívu v podobe úplne iného testovania. V prípade objavenia nového ohniska nákazy sa bude testovať štandardnými PCR testami.

Odporúčané
19-ročný Patrik sa zaočkoval ako náhradník vďaka reportáži RTVS o AstraZenece: Je to lepšie ako vakcíny vyhodiť, vraví 19-ročný Patrik sa zaočkoval ako náhradník vďaka reportáži RTVS o AstraZenece: Je to lepšie ako vakcíny vyhodiť, vraví 14. apríla 2021, 9:30

Lengvarský vylúčil ďalšie celoplošné testovanie aj v prípade, že príde tretia vlna pandémie. Podľa jeho slov je jasné, že tretia vlna príde a nemocnice sa na to musia pripraviť. 

„Dovolím si tvrdiť, že nebude taká silná ako druhá. Už máme zaočkovaných veľa ľudí, čím sa znižuje možnosť prenosu. Začnú sa však letné dovolenky, väčšia migrácia ľudí,“ hovorí minister.

„Kedy to bude, si netrúfam povedať, odborníci tvrdia, že okolo jesene. Musíme byť pripravení na alternatívu úplne iného testovania a úplne iného manažovania pandémie. Dáta, ktoré teraz máme, budú využité, aby sme vedeli predpovedať, kde sa môže vytvoriť ohnisko nákazy,“ dodáva.

Domov
Zdieľať
Diskusia