Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2021, 10:24
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Neviem, či predĺžime núdzový stav, možno ho potrebovať nebudeme. Premiér Heger pripustil ďalšie uvoľnenie opatrení

NEWS EDUARD HEGER
Uložiť Uložené

Predseda vlády Eduard Heger zatiaľ nevie, či sa na Slovensku bude predlžovať núdzový stav. Rozhodovať sa budú až tesne pred jeho skončením.

Predseda vlády Eduard Heger povedal, že Slovensko sa zatiaľ bude riadiť covid automatom. „Dnes sa budeme na vláde rozprávať aj o zmene covid automatu,“ povedal premiér a potvrdil, že na rokovaní vlády bude aj hlavný hygienik Ján Mikas, ktorý bude na základe dohody o nových opatreniach pripravovať vyhlášku.

Zatiaľ nie je jasné, či vláda bude chcieť predlžovať núdzový stav. Podľa Hegera príde rozhodnutie až tesne pred jeho skončením 28. apríla, keď bude jasné, ako sa vyvíja epidemická situácia. Ak by to bolo nevyhnutné, vláda by predĺžila núdzový stav o ďalších 20 dní. „Cieľom je, aby sme mali do konca mesiaca pripravený pandemický zákon,“ povedal s tým, že tento zákon by mal nahradiť núdzový stav.

V rámci pandemického zákona by vláda nemohla obmedzovať slobodu. „Vedieme diskusie o tom, ako to vyriešiť,“ dodal predseda vlády Eduard Heger.

Domov
Zdieľať
Diskusia