Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2021, 19:14
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík

Matovič robí z vedcov nepriateľov, píše sa v petícii. Vyše 20 000 podpísaných osôb žiada premiéra Hegera, aby zakročil

POLITIKA EDUARD HEGER IGOR MATOVIČ POLITIKA
Uložiť Uložené

Štátny ústav pre kontrolu liečiv sa stal terčom útokov.

Minister financií Igor Matovič nedávno kritizoval slovenských vedcov zo Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL), ktorí preverovali ruskú vakcínu Sputnik V. Vedeckej obce sa následne zastalo množstvo slovenských odborníkov a svoju podporu dnes vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová.

V spojitosti s dianím okolo vakcíny Sputnik V sa šéfke ŠÚKL Zuzane Baťovej niekto vyhrážal vyvraždením jej rodiny. Nedávno preto vznikla výzva venovaná premiérovi Eduardovi Hegerovi, ktorú podpísalo vyše 20 000 ľudí.

Odporúčané
Nedeľný komentár: O handrách a idiotoch – veľké upratovanie premiéra financií Matoviča Nedeľný komentár: O handrách a idiotoch – veľké upratovanie premiéra financií Matoviča 11. apríla 2021, 18:02

Vyzývame Vás k verejnému odsúdeniu nenávistných prejavov a iniciovaniu prešetrenia vyhrážok voči pracovníkom a pracovníčkam ŠÚKL a Biomedicínskeho centra SAV,“ píše sa v nej.

Domov
Zdieľať
Diskusia