Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2021, 18:02
Čas čítania 3:12
Viktor Kniš

Nedeľný komentár: O handrách a idiotoch – veľké upratovanie premiéra financií Matoviča

NEWS NEDEĽNÝ KOMENTÁR
Uložiť Uložené

Koaličná kríza sa môže vrátiť a môže byť nezvrátiteľná. Igor Matovič na seba opäť strhol pozornosť celého Slovenska a užíva si, že sa o ňom rozpráva. K udalostiam týždňa dopĺňame v rámci nedeľného komentára dôležitý kontext.

Premiér financií Igor Matovič v závere týždňa dobehol za Maďarmi a za zatvorenými dverami dohodol, aby sa ich vedci pozreli na naše matriošky. Prosiť Maďarov o vydanie povolenia na očkovanie na Slovensku je, ako keď sa tínedžer vypýta v piatok večer von, a keď ho nepustí mama, ide to skúsiť za otcom do vedľajšej miestnosti. Avšak vie, že otec už mal tri pivá, takže neuvažuje racionálne a z trucu pred chvíľou pustil sestru, aby nahneval zvyšok rodiny.

ŠÚKL hovorí, že neznáme látky z Ruska nemusia mať rovnaký obsah ako ten, ktorý chválili (prevažne ruskí) experti v prestížnom Lancete. Šéfka ústavu Zuzana Baťová (a manželka provokatéra, ktorý nedávno zverejnil Matovičovo telefónne číslo) pripomína, že Rusi nedodali 80 % dokumentácie, a upozorňuje na rozdiely medzi Sputnikom v našich skladoch a Sputnikom z vedeckého časáka.

Konkrétne ide o nejasnosti týkajúce sa vlastností – niektoré sú práškové vs. roztok, niektoré sú viacdávkové vs. jednodávkové, niektoré skladujú pri mínusových teplotách vs. v chladničke. 

Odporúčané
Koľko bude Kollára s Hegerom stáť Borguľov hlas? (Nedeľný komentár) Koľko bude Kollára s Hegerom stáť Borguľov hlas? (Nedeľný komentár) 11. decembra 2022, 15:10

Toto sú konkrétne problémy ministra zdravotníctva, ktorý by mal byť kompetentný riešiť ich, aj keď nepodpisoval všetky tie tajomné zmluvy, ktoré si verejnosť zaslúži vidieť.

Expremiér závislý od pozornosti však vie, že keby si robil kvalitne svoju prácu ministra financií a riešil hlbokú ekonomickú krízu, skoro nikto by si ho nevšímal.

Ale nie preto, že jeho reálna práca, ktorou je poverený, nebola dostatočne dôležitá, ale preto, že isté veci považujeme za samozrejmé. Ak nejde o ministerstvo kultúry, v aktuálnej vláde sa ukazuje, že nepotrebujeme buchot a treskot, aby sme sa presviedčali o tom, že zvolení zástupcovia krajiny pracujú. Tisne sa do úst otázka, či Igor Matovič vie o svojom ministerstve aj niečo iné ako to, že na ňom pracuje Radoslav Baťo.

Matovič
Zdroj: Zomri/Facebook

Igor Matovič ukázal Eduardovi Hegerovi hneď pri prvom probléme, ako bude v praxi vyzerať tandem predseda najsilnejšej strany – predseda vlády. Argumenty o tom, že rokovania o Sputniku V by mal dokončiť ten, kto ich začal, sú absolútne irelevantné a nemajú logické a ani legislatívne opodstatnenie, v skutočnosti ide o porušenie kompetenčného zákona a fanatickú honbu za uznaním aspoň jedného ďalšieho dospelého človeka okrem Pavlínky.

Odporúčané
Sulík potrebuje kalendár, nie Excel (Nedeľný komentár) Sulík potrebuje kalendár, nie Excel (Nedeľný komentár) 4. decembra 2022, 14:00

Heger nie je jediný, s kým Matovič vytiera podlahu, zabúdať netreba ani na rezorty zdravotníctva a zahraničných vecí, ale v konečnom dôsledku aj celý zvyšok vlády. Ak by si toto Matovič dovolil v čase poriadne rozbehnutej koaličnej krízy, Sulík by mu do pizza piecky privrel ruku.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 96981 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia