Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2021, 20:01
Čas čítania 0:49
Tímea Krauszová

Chceš vedieť, kedy ťa zaočkujú? Zistíš to vďaka online kalkulačke

Chceš vedieť, kedy ťa zaočkujú? Zistíš to vďaka online kalkulačke
Zdroj: reprofoto/Omnicalculator.com
NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Stačí, ak zadáš základné údaje a kalkulačka ti prezradí, kedy môžeš očakávať prvú aj druhú dávku.

Na vakcínu proti koronavírusu mnohí netrpezlivo čakajú. Ak chceš vedieť aspoň odhad, kedy prídeš na rad ty, máme pre teba dobrú správu.

Študentka medicíny Dominika Miszewska za pomoci prekladateľa do slovenčiny Michała Wirchniańského vytvorili kalkulačku radu na vakcíny pre Slovensko. Po vyplnení základných údajov ti nástroj vypočíta približný dátum, keď sa môžeš dostať k očkovaniu ty. Beží na webstránke Omnicalculator, kde nájdeš aj kalkulačky pre ďalšie krajiny.

Odporúčané
Takto budú vyzerať okresy od budúceho týždňa: Situácia na Slovensku sa podľa ministerstva zdravotníctva zlepšuje Takto budú vyzerať okresy od budúceho týždňa: Situácia na Slovensku sa podľa ministerstva zdravotníctva zlepšuje 30. marca 2021, 15:33

Kde vo fronte na vakcínu stojíš ty?

Kalkulačka odhaduje predbežný termín očkovania podľa kritérií určovania poradia, ktoré zverejnilo ministerstvo zdravotníctva. Ráta s aktuálnym tempom očkovania na Slovensku.

Stačí, ak zadáš svoj vek a označíš, či patríš napríklad medzi pracovníkov v prvej línii (sociálni pracovníci, zdravotníci či policajti a vojaci), a nástroj ti prezradí, kedy sa dočkáš vakcíny. Napríklad pre 25-ročného človeka, ktorý nepatrí do žiadnej z vybraných kategórií, vychádza nasledovný výsledok:

Domov
Zdieľať
Diskusia