Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2021 o 16:19
Čas čítania 0:38
Kamila Šebestová

Poľsko, Francúzsko aj Nemecko sa pripravujú na tretiu vlnu koronavírusu a zavádzajú lockdowny

Poľsko, Francúzsko aj Nemecko sa pripravujú na tretiu vlnu koronavírusu a zavádzajú lockdowny
Zdroj: Getty Images
NEWS LOCKDOWN
Uložiť Uložené

V okolitých štátoch sa počet nakazených zvyšuje. Odborníci hovoria o tretej vlne.

Len nedávno sa v Nemecku opatrenia uvoľňovali, dnes sa Nemci obávajú ďalšieho tvrdého lockdownu v dôsledku tretej vlny. Počet prípadov u nich za posledné týždne prudko stúpol. Podľa Denníka N sa vláda rozhodla zaviesť tvrdý lockdown, ak pribudne 100 nových prípadov na 100-tisíc obyvateľov.

Tretiu vlnu eviduje aj Poľsko, ktoré zaznamenáva od novembra najväčší nárast prípadov. Nastolilo teda opätovný lockdown, hoci opatrenia už nie sú také prísne ako predtým. Podľa BBC je podobná situácia aj vo Francúzsku, kde krajina takisto zavádza lockdown.

Aj Taliani vystríhajú Európu pred treťou vlnou. Minulý rok to bola prvá krajina, ktorá zaviedla celonárodný lockdown. Tento týždeň sa k zavedeniu prísnych opatrení a zatváraniu podnikov vracajú znovu. Podľa denníku New York Times taliansky premiér Mario Draghi varoval Taliansko, že čelí ďalšej vlne nákazy, ktorá pramení z rôznych variantov koronavírusu. 

Situácia sa nezlepšuje ani v Maďarsku či Česku s neustále narastajúcim počtom prípadov. Na Slovensku sa za posledné dni znížil počet hospitalizovaných pacientov s ochorením covid-19, množstvo nakazených však neklesá.

Odporúčané
Počet hospitalizovaných na Slovensku stále klesá, pribudlo 1795 nakazených z PCR testov Počet hospitalizovaných na Slovensku stále klesá, pribudlo 1795 nakazených z PCR testov 20. marca 2021 o 10:16
Domov
Zdieľať
Diskusia