Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
4. marca 2021, 13:12
Čas čítania 1:02

Toto sú najúspešnejšie ženy v slovenskom biznise. Miliardové obraty, stámiliónové zisky, ale aj šikovné startupistky

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Magazín Forbes zostavil rebríček najúspešnejších podnikateliek, manažérok aj startupistiek na Slovensku.

Tieto ženy dominovali v slovenskom biznise. Magazín Forbes zostavil rebríček najúspešnejších slovenských podnikateliek,manažérok aj startupistiek, ktorých spoločnosti ročne dosahujú tržby v miliardách či stovkách miliónov eur. Aj keď zastúpenie žien vo vedení slovenských firiem stále neprevažuje oproti mužom, v krajine podľa Forbes máme množstvo šikovných odborníčok na biznis.

4. marca 2021, 7:51 Čas čítania 0:53 Igor, choď už spať, odkazovalo premiérovi Zomri. Premiér Matovič napriek tomu pred polnocou sľúbil deň dobrých prekvapení Igor, choď už spať, odkazovalo premiérovi Zomri. Premiér Matovič napriek tomu pred polnocou sľúbil deň dobrých prekvapení

Na čele podnikateliek sa usadila Mária Blašková, ktorá ako spolumajiteľka vedie firmy Moravia Steel a Minerfin s tržbami cez 2,85 miliardy eur. Čistý zisk? Až 180 miliónov eur, pričom obidve z týchto firiem sa zameriavajú najmä na hutníctvo a spracovanie kovov.

Medzi manažérkami najlepšie obstála  Timea Reicher ako členka predstavenstva a riaditeľka maloobchodu spoločnosti Slovnaft, ktorá dosiahla tržby 3,7 miliardy a zisk 46 miliónov eur. V tomto prípade však, samozrejme, Reicher ako manažérka nemá spoluvlastnícky podiel. Žien na vrcholných manažérskych pozíciách podľa Forbes dokonca ubúda.

Domov
Zdieľať
Diskusia