Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021, 8:42
Čas čítania 0:39
Daniel Mikolášik

Minuloročné celoplošné testovanie stálo takmer 120 miliónov eur. Výdavky sa týkali tlače certifikátov či odmien

NEWS
Uložiť Uložené

Vyčíslili výdavky minuloročného testovania na koronavírus.

Minuloročné celoplošné testovanie obyvateľstva na ochorenie covid-19 stálo štát vyše 119,89 milióna eur. Pre TASR to uviedol tlačový odbor Ministerstva financií (MF) SR.


Z celkovej sumy vyčlenili jednotlivým rezortom a inštitúciám viac ako 99 miliónov eur zo všeobecnej pokladničnej správy. V rámci upraveného limitu rozpočtu boli zabezpečené výdavky v celkovej sume 20,78 milióna eur.

Odporúčané
Testovali sme sa na Orave: Ľudia mrzli v dlhých radoch aj 3 hodiny. Primátori takú účasť nečakali (Reportáž) Testovali sme sa na Orave: Ľudia mrzli v dlhých radoch aj 3 hodiny. Primátori takú účasť nečakali (Reportáž) 24. októbra 2020, 15:44


Ministerstvo vnútra (MV) SR dostalo 550 800 eur na tlač medicínskych certifikátov. Ďalších vyše 4,95 milióna eur pre rezort putovalo na odmeny pre policajtov, hasičov, horských záchranárov, občianskych zamestnancov a zamestnancov aparátu ústredného orgánu MV SR v súvislosti s celoštátnym testovaním obyvateľstva.


Na ďalšie výdavky súvisiace s testovaním preplatili ministerstvu vnútra 9 miliónov eur.
Ministerstvu obrany SR pridelili na úhradu výdavkov v súvislosti s prípravou a vykonaním testovania sumu 42,66 milióna eur. Vyše 11,77 milióna eur tvorili odmeny pre zamestnancov.


Správa štátnych hmotných rezerv SR dostala z rozpočtu vyše 50,94 milióna eur na zabezpečenie materiálnych zásob. Celoplošné testovanie sa konalo na jeseň roka 2020. Vláda ním poverila Ozbrojené sily SR. Cieľom operácie Spoločná zodpovednosť bola identifikácia ohnísk nákazy a oddelenie infikovaných od zdravej populácie.

Pilotné plošné testovanie na Orave.
Pilotné plošné testovanie na Orave. Zdroj: Daniel Mikolášik/REFRESHER
Domov
Zdieľať
Diskusia