Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2021, 20:01
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Od 20:00 by mohol platiť nočný zákaz vychádzania. Z domu by si mohol vyjsť len v nevyhnutnom prípade

NEWS LOCKDOWN SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nočný zákaz vychádzania by mal výrazne znížiť mobilitu a zlepšiť epidemiologickú situáciu.

Návrh nových epidemiologických opatrení počíta so sprísnením zákazu vychádzania. Po novom by tak nočný zákaz vychádzania mohol začať platiť už od 20:00 až do ranných hodín. Zatiaľ nie je jasné, či by zostala možnosť vychádzať medzi jednou a piatou ráno, ako tomu bolo doteraz, ale nočný zákaz vychádzania by mal prispieť k zníženiu mobility a zlepšeniu epidemiologickej situácie.

Odporúčané
Unikli sprísnené opatrenia, ktoré vraj Slovensko čakajú v najbližších dňoch na boj proti Covidu-19 Unikli sprísnené opatrenia, ktoré vraj Slovensko čakajú v najbližších dňoch na boj proti Covidu-19 27. februára 2021, 9:45

V relácii Sobotné dialógy na Rádio Slovensko návrh zákazu nočného vychádzania potvrdila predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová. Z domu by si podľa uniknutých informácií mohol vychádzať len v prípade, ak by si sa potreboval dopraviť do práce, alebo v nevyhnutných prípadoch cesty k lekárovi či do lekárne.

Zemanová vyhlásila, že rozumie, ak sú ľudia z neustále sa meniacich opatrení unavení, ale najbližšie týždne budú kritické, a tak je potrebné, aby obmedzenia všetci rešpektovali. Vláda je podľa nej zodpovedná za prijaté opatrenia, o ktorých diskutovala niekoľko dní s odborníkmi. 

Zatiaľ však nie je jasné, kedy sa kabinet Igora Matoviča chystá novinky verejnosti oznámiť.

Vláda vraj počíta s tým, že ak sprísnené opatrenia situáciu výrazne nezlepšia do 21. marca, na rad sa dostane totálne vypnutie krajiny, kedy svoje brány možno budú musieť zatvoriť aj výrobné fabriky.

Domov
Zdieľať
Diskusia