Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2021, 15:35
Čas čítania 1:00
Lukáš Čelka

Danko: Vyzývam Krajčího, aby okamžite podpísal výnimku na Sputnik

NEWS SPUTNIK
Uložiť Uložené

Plnú podporu Sputniku vyjadril aj bývalý šéf parlamentu. Podľa neho ide o

Podľa slov zástupcov mimoparlamentnej strany SNS, nie je na mieste, aby minister zdravotníctva Marek Krajčí v súčasnej situácii zmätkoval alebo nekonal. Ich vyjadrenie sa týka ministrovho postupu pri nákupe ruskej vakcíny Sputnik V.


Líder SNS, Andrej Danko, vyzýva ministra, aby podpísal výnimku pre ruskú vakcínu, alebo „konečne“ podal demisiu. „Minister Krajčí má jedinečnú šancu, aby odčinil všetky svoje chyby, ktoré doteraz v boji s ochorením COVID-19 urobil,"  dodal Danko. 

Bývalý predseda parlamentu pripomína, že ak je očkovanie jednou z mála ciest na zabránenie šírenia vírusu a vakcína Sputnik sa podľa neho ukazuje ako jeden z najlepších nástrojov boja proti koronavírusu.


Ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že po odpore k nákupu ruskej vakcíny zo strany Za ľudí zváži ďalší postup. Na prvé miesto však vraj bude neustále klásť ochranu životov a zdravia v čase pandémie.

Kabinet vo štvrtok nakúpenie vakcín Sputnik V neschválil, lebo návrh nepodporila strana Za ľudí. Tá trvá na oficiálnom registračnom procese a verifikácii bezpečnosti vakcíny Európskou agentúrou pre lieky (EMA).

Domov
Zdieľať
Diskusia