Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2021, 15:41
Čas čítania 0:55
Adam Novosad

Yahoo! News o Slovensku: Otestovali všetkých, teraz majú najvyššiu úmrtnosť na svete

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovensko sa dostalo do zahraničných médií vďaka svojmu nezvyčajnému prístupu k pandémii.

Celoplošný skríning na Slovensku zaujal zahraničné médiá. Nepíše sa v nich o atómovej bombe, ktorá rapídne znížila počet prípadov v krajine, ale skôr o paradoxe, ktorý Slovensko zažíva. Na populárnom portáli Yahoo! News vyšiel 16. februára článok s názvom „Krajina, ktorá otestovala celú populáciu na Covid má teraz najvyššiu mieru úmrtí na svete“.

Úvod článku však upozorňuje, že Slovensko celú populáciu otestovalo pred niekoľkými mesiacmi, čím naráža na prvé plošné testovanie z prelomu októbra a novembra. Yahoo! News si v štatistikách na stránke Our World in Data všimlo, ako sa premiant prepadol na chvost rebríčka. „K 15. februáru tam bolo 17,82 nových úmrtí na koronavírus na 1 milión obyvateľov,“ vysvetľuje článok.

Otestovali všetkých obyvateľov, teraz majú najvyššiu mieru úmrtí, píšu o Slovensku. Plošné testovanie zaujalo zahraničné médiá
Zdroj: TASR/Yahoo News

Aj keď sa slovenským internetom už pred niekoľkými dňami prehnala správa o tom, že Slovensko dosiahlo najvyššiu mieru úmrtí na svete, v Yahoo! News sa nestačili čudovať, pretože podľa predbežnej analýzy publikovanej v London School of Hygiene & Tropical Medicine plošné testovanie z jesene minulého roku znížilo mieru nákazy o 60 percent za jediný týždeň.

Domov
Zdieľať
Diskusia