Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2021, 9:14
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Lučanského rodina si uplatnila nárok na náhradu škody, o samovražde na výsluchu nepadlo ani slovo

NEWS
Uložiť Uložené

Právny zástupca rodiny Miroslav Radačovský médiám ozrejmil, čo sa na výsluchu v Poprade dialo.

Rodina zosnulého Milana Lučanského v stredu vypovedala pred vyšetrovateľom v Poprade niekoľko hodín. Výsluchy vdovy a jej dvoch synov trvali niekoľko dlhých hodín, právny zástupca sa k samotnému obsahu výpovedí vyjadriť odmietol, informuje Nový čas.

Prezradil však, že si rodina bývalého policajného prezidenta uplatnila nárok na náhradu škody a na výsluchu nepadlo ani raz slovo samovražda. 

Komisia ministerstva spravodlivosti, ktorú zriadila Mária Kolíková, už potvrdila, že v prípade incidentu z 29. decembra 2020 zranenia nezavinila cudzia osoba. Milan Lučanský si pri pokuse o samovraždu spôsobil zranienia, ktorým následne o dva dni podľahol.

Odporúčané
Kotleba si skúsil obesenie v Lučanského cele: Vydržal som 15 sekúnd bez problémov Kotleba si skúsil obesenie v Lučanského cele: Vydržal som 15 sekúnd bez problémov 2. februára 2021, 8:42

Komisia zložená zo zástupcov koalície, opozície, médií, paláca prezidentky aj zahraničných členov prešetruje aj udalosť z 9. decembra v prešovskej väznici, kedy sa Lučanský podľa svojich slov zranil zakopnutím o papuču. 

Rodina bývalého šéfa polície vypovedala aj k udalostiam týchto dní. Výsluch sa podľa Radačovského týkal okolností súvisiacich s pobytom Milana Lučanského v ústave na výkon väzby.

Právny zástupca rodiny zároveň chválil vyšetrovateľa a kritizoval Kolíkovej komisiu. „Môžem to dať do protikladu s rôznymi komisiami a úkonmi, ktoré nemajú oporu v zákone. V ďalšom konaní predložíme niekoľko dôkazov. Sú to listinné a vecné dôkazy, výpovede svedkov, rekonštrukcie,“ uviedol Novému času. 

Domov
Zdieľať
Diskusia